EN AV DE 20 BÄSTA. Den franska tidningen L´Internaute har listat restaurangen Le Pain Français som en av världens 20 bästa när det gäller inredning och design. Foto: Erik NissenEN AV DE 20 BÄSTA. Den franska tidningen L´Internaute har listat restaurangen Le Pain Français som en av världens 20 bästa när det gäller inredning och design. Foto: Erik Nissen
EN AV DE 20 BÄSTA. Den franska tidningen L´Internaute har listat restaurangen Le Pain Français som en av världens 20 bästa när det gäller inredning och design. Foto: Erik Nissen
TILLSAMMANS MED PRISAD DESIGNBYRÅ. Designen har koncernchefen Samuel Samuelsson kommit fram till med hjälp av designbyrån Stylt trampoli som har fått många priser. Foto: Erik NissenTILLSAMMANS MED PRISAD DESIGNBYRÅ. Designen har koncernchefen Samuel Samuelsson kommit fram till med hjälp av designbyrån Stylt trampoli som har fått många priser. Foto: Erik Nissen
TILLSAMMANS MED PRISAD DESIGNBYRÅ. Designen har koncernchefen Samuel Samuelsson kommit fram till med hjälp av designbyrån Stylt trampoli som har fått många priser. Foto: Erik Nissen
INSPIRATION FRÅN PARIS. Inspirationen kommer från den tiden då världsutställningen var i Paris Foto: Erik NissenINSPIRATION FRÅN PARIS. Inspirationen kommer från den tiden då världsutställningen var i Paris Foto: Erik Nissen
INSPIRATION FRÅN PARIS. Inspirationen kommer från den tiden då världsutställningen var i Paris Foto: Erik Nissen
OLIKA VÄRLDAR. I arbetet med designen har man försökt skapa intreycket av att gästerna rör sig mellan olika världar när de går mellan våningarna. Foto: Erik NissenOLIKA VÄRLDAR. I arbetet med designen har man försökt skapa intreycket av att gästerna rör sig mellan olika världar när de går mellan våningarna. Foto: Erik Nissen
OLIKA VÄRLDAR. I arbetet med designen har man försökt skapa intreycket av att gästerna rör sig mellan olika världar när de går mellan våningarna. Foto: Erik Nissen

Svenska krogen är en av världens snyggaste

Publicerad

"En av världens bästa restauranger och barer med storslagen inredning". Så omnämns Le Pain Français krog på avenyn av den franska webbtidningen L´Internaute.

– När man gör något franskt i lilla Göteborg och fransmännen tycker att det är fantastiskt. Då har man ju lyckats, säger koncernansvarige Samuel Samuelsson.

L´Internaute, en av Frankrikes största webbaserade tidningar har listat de 20 snyggaste designkrogarna i världen. Med på listan finns avenykrogen Le Pain Français.

– Det är jätteskoj. Jag tror att de har nästan 11 miljoner besökare varje månad, säger koncernansvarige Samuel Samuelsson.

Då har man ju lyckats

Restaurangens inredning beskrivs som fräck och påkostad. Designen är inspirerad av Jules Verne, la belle epoque och världsutställningen i Paris. I inredningen har Samuel Samuelsson tillsammans med den flerfaldigt prisade designbyrån Stylt Trampoli försökt skapa olika världar inne i restaurangen.

– Vi har skapat olika inredningar på olika plan för att få olika upplevelser överallt i den här lokalen, säger han.

Det är inredningen och designen i lokalen som har gett Le Pain Français en plats på listan. Och Samuel Samuelsson blir extra stolt över att det är just en fransk tidning som berömmer restaurangen.

– När man gör något franskt i lilla Göteborg och fransmännen tycker att det är fantastiskt. Då har man ju lyckats.

Något man också har tänkt på i skapandet av inredningen är funktionalitet och tillgänglighet.

– Vi har monterat in en glashiss i restauranglokalen som går genom alla våningsplan för att få bättre tillgänglighet för handikappade och äldre. Oavsett vem man är så ska man möjlighet att ta sig runt i lokalerna, säger Samuel Samuelsson.

Le Pain Français har flera restauranger och caféer i Göteborg. På alla ställena har man lagt ner mycket energi på inredningen. Det senaste tillskottet i en franska restauranggruppen är krogen som ligger strax intill Kungportplatsen.

– Den är lite coolare. Det är lite mer internationell New York-känsla över den. Den på Avenyn är lite mer romantisk och lite mer burlesque, säger Samuel Samuelsson.

 

 

 

Amanda Redin
Amanda Redin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER