Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk man våldtog 12-årig flicka i USA

En man i 20-årsåldern från Västsverige har stått åtalad för sexbrott mot en tolvårig flicka i USA.

Mannen har tagit kontakt med flickan via nätet från sitt hem, rest till USA och där begått flera våldtäkter mot flickan.

På måndagen dömdes mannen till fängelse i ett och ett halvt år.

Mannen, som fick sin dom under måndagseftermiddagen, är i 20-årsåldern och åtalades i mitten av februari i Vänersborgs tingsrätt.

Han döms för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn till fängelse i ett år och sex månader.

Den unge mannen fick kontakt med den 12-åriga flickan via nätet från sitt hem i Västsverige. I oktober förra året flög han till USA för att träffa henne i verkligheten och tog in på hotell där han begick flera våldtäkter mot flickan.

Enligt tingsrättsdomen hade mannen upprepade samlag med flickan under två dygn.

Mannen ska ha hyrt en bil och hämtat 12-åringen i hennes bostad.

Vittnen såg mannen hämta flickan

Enligt lokala medier ska vittnen ha sett hur en man plockade upp flickan utanför hemmet och det fanns oklarheter huruvida de båda kände varandra eller inte. Polis tog upp sökandet efter 12-åringen som sedan hittades på ett hotell där mannen greps.

Den unge mannen ska ha hävdat att han trodde att flickan var över 18.

I förhör har både mannen och flickan berättat att de ofta pratat om att träffas under de fyra månader de hade kontakt via nätet. Eftersom flickan saknade pass bestämde de att mannen skulle åka till USA.

Övergrepp via nätet

Mannen åtalades i Vänersborgs tingsrätt även för sexuellt övergrepp mot barn eftersom sexuella handlingar dessutom utförts via nätet.

Mannen och flickan kommunicerade med varandra via kameran på datorn och utförde samtidigt "sexuella handlingar, såsom att onanera, på sig själva" skriver tingsrätten i domen. 20-åringen har enligt rätten främjat att flickan utfört eller medverkat i sexuell posering.