Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västsvensk man död efter skidolycka i Frankrike

En svensk man i 45-årsåldern har dött i en olycka i franska Alperna, uppger Le Dauphine.

– Det jag kan säga är att UD känner till att en svensk man i 45-årsåldern som omkommit i Alpe d’Huez i Frankrike, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD:s presstjänst.

En polisutredning av olyckan har inletts.

Dödsfallet ska ha inträffat när mannen krockade med en annan skidåkare i franska Alperna.

Olyckan ska ha skett vid 10.30-tiden på söndagsförmiddagen. 

Mannen som är hemmahörande Västsverige, blev hämtad med ambulanshelikopter, men räddningspersonalens livräddande insatser var förgäves. Hans liv gick inte att rädda.

– Det jag kan säga är att UD känner till att en svensk man i 45-årsåldern har omkommit i Alpe d’Huez i Frankrike. Personen var hemmahörande i Götaland och anhöriga är underrättade, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD:s presstjänst.

En polisutredning har inletts för att ta reda på hur olyckan kunde ske. Den svenske skidåkaren har enligt Le Dauphine krockat med en 56-årig tjeckisk medborgare som nu ska förhöras.

Krockade där flera spår korsas

Övriga omständigheter kring olyckan är i oklara, men enligt den franska tidningen inträffade olyckan på en plats där flera skidspår korsar varandra och där sikten kan vara dålig. Det ska vara en plats där skidåkarna tar extra fart inför ett långt platt stycke.

Enligt Le Dauphine kommer en obduktion av mannen att ske i Grenoble de närmaste dagarna.