Det var förra fredagen som Paul Eneroth, 48, kom på idén om att hans ”Svennefamilj” skulle söka kontakt med en invandrad dito. Så han fixade snabbt ihop ett plakat som han hängde ett foto av familjen under. Dagen därpå gav han sig i väg till Kvibergs marknad.
- Jag gör det här för mina barns skull. Vi bor i ett område och de går i en skola med nästan bara svenska barn. Därför vill vi gärna träffa någon familj att käka middag, kanske fika eller gå på bio med, säger han.
"Grymt roligt"
På 90-talet var Paul Eneroth en så kallad flyktingvän - alltså kompis med ensamkommande flyktingar som han och de andra lotsade ut i Göteborgs nöjesvärld där han på den tiden själv hängde och spelade musik.
- Det var grymt roligt. Men nu har jag familj så därför vill jag träffa en familj i stället. Jag vill bjuda mina barn på detta. Jag är kanske naiv men man måste låta det naiva vinna över förnuftet, det är viktigt i just de här frågorna, menar Kungsstensbon.
På Kvibergs marknad är det fullt av folk och väldigt många stannar till, tittar nyfiket på det ovanliga plakatet och några börjar även prata med Paul Eneroth, som har med sig dottern Moya, 6, till marknaden.
Har fått nummer
En som vågar sig fram är Zohreh Sharafat, 32, som bor i Kortedala.
- Jag tycker att det här är ett väldigt bra initiativ. Det är vågat och jag blir väldigt positivt överraskad. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att träffa hans familj, men jag har en flicka som bara är 10 månader och han vill helst träffa en familj med barn i ungefär samma ålder som hans egna, säger hon.
Det är andra helgen Paul Eneroth står på Kvibergs marknad med sitt plakat och redan har han fått en del telefonnummer och själv lämnat några.
- Ja, det är några på gång, men inget konkret än, säger han.
"Mycket positiv respons"
Paul Eneroth tycker att Göteborg är en alltför segregerad stad.
- Mycket beror hur staden är uppbyggd och där är det mycket man kan göra. Vi bor väldigt nära varandra men möts aldrig ändå. Det jag gör är kanske bare en liten grej men jag uppmanar alla att göra något i stället för att bara tjafsa om vad segregationen beror på.
Kanske något du tycker Göteborgs politiker också skulle pröva?
- Ja, varför inte. Jag har i alla fall fått mycket positiv respons och high fives. Och det känns skönt, säger Paul Eneroth.