Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sven Wollter rörd till tårar under hyllningen

GÖTEBORG. Sven Wollter var tårögd när rockstjärnorna Mikael Wiehe och Jerry Williams dök upp på scenen i Musikens Hus för att hylla den snart 80-årige skådespelaren.

Efter framträdandet hyllade de vännen som "en stor man".

- Jag är överväldigad, säger Sven Wollter.

Musikens Hus i Göteborg fylldes på söndagskvällen av vänner till Sven Wollter som snart fyller 80 år.

- Det känns fantastiskt bra att fylla 80. Jag är glad att jag lever. Annars hade jag inte kunnat sitta här och snacka med GT, då hade jag varit död och det hade varit sämre, säger han.

Är aktuell med ny bok

Sven Wollter är aktuell med sin nya bok "Pojke med pilbåge: Eftertankar i ord och bild", börjar snart repetera på Norrköpings stadsteater och har inga planer på att lägga karriären på hyllan.

- Jag hoppas fortsätta. Jag är oerhört tacksam för den roll som livet har tilldelat mig, att jag har haft möjlighet att tala till människor från scen och i media.

Åkte spårvagn till festen

Till festen åkte Sven Wollter och partiet spårvagn - och inte vilken vagn som helst utan den som är namngiven efter skådespelaren.

- Sven ville att vi skulle ha Göran Johansson-vagnen på släp, men han sa då att den antagligen bara hade bromsat, säger en skrattande Robert Mathiasson, nyvald ordförande för Kommunistiska partiet som arrangerade festen för partimedlemmen Wollter.

Blev tårögd

Den folkkäre skådespelaren ställde sig tårögd upp när rockkämparna och överraskningarna Jerry Williams och Mikael Wiehe dök upp på scen för att spela några låtar.

- Jag är här för att han har blivit så gammal och samtidigt behållit vigören och kraften genom åren, säger Mikael Wiehe, som spelade "Jag vill bara va en gammal man".

"Är en stor man"

Jerry Williams håller med.

- Sven är en stor man. Det finns vindflöjlar som rör sig hit och dit, men det har aldrig han gjort. Han gör det inte för egen vinning. För mig är han en jävla bra människa.

Mikael Wiehe önskar att fler gjorde som Sven Wollter och stod upp för sina åsikter.

- Men vi artister och konstnärer har fördelen att vi kan prata för många på samma gång.

För Sven Wollter är frågor som rör nedskärningar i vård och skola samt pension viktiga.

- Jag jobbar för enkla mänskliga frågor, säger Wollter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!