Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sven går i mammas fotspår

En spegling av mammas filmkarriär. Sven Ahlström filmdebuterar mot Thommy Berggren som i sin debutfilm "Pärlemor" spelade mot Svens mamma, Mimmo Wåhlander.
GÖTEBORG. Thommy Berggren, 65, långfilmsdebuterade för drygt 40 år sedan mot en ung Mimmo Wåhlander.
När hennes son Sven Ahlström, 36, nu gör sin första långfilm är det också mot Thommy Berggren.
- Ett märkligt sammanträffande, säger Sven.

FAKTA

Sven Ahlström.

Ålder: 36.

Bor: Lägenhet i centrala Göteborg.

Familj: Fru Sofi och barnen Elliot och Emil.

Aktuell: I Arnold Weskers "Köket" på Stadsteatern och spelar mot Thommy Berggren i långfilmen "Kontorstid" som har premiär på fredag.

Gör om tio år: Antagligen ungefär samma saker som nu.

Åt till frukost i morse: Gröt.

På fredag har Tomas Alfredsons "Kontorstid" premiär med bland andra Thommy Berggren och Sven Ahlström. Till vardags är Sven anställd på Stadsteatern där han just nu spelar med i Arnold Weskers "Köket" och även är med i Shakespeares "Stormen". - Regissören Tomas Alfredson hade mig med i sin tv-serie "Offer och gärningsmän" liksom även Thommy Berggren. Så det kanske var naturligt att låta oss spela mot varandra också i min första långfilm, säger Sven. Spelar chefskonsulenter I "Kontorstid" spelar de chefskonsulenterna Bill och Erik som tar över driften av ett mindre kontor i en svensk småstad. De börjar med att ta bort kaffeautomaten, stänga rökrummet och bestämma att alla anställda ska bära keps med företagets nya logga. - Det var fantastiskt att arbeta i par med Thommy Berggren. Han har en enorm integritet och styrka som skådespelare. Och ställer oerhört höga krav på sig själv. Men så mycket snack om det där ungdomsmötet i långfilmen "Pärlemor" av Torgny Anderberg blev det inte. - Nej, det var först när inspelningsarbetet var över som vi kom att prata om det. Både Thommy och min mamma gick ju vidare och utvecklades inom skådespeleriet. Men för mig har det varit svårt att se filmen. Inte minst för att jag som 13-åring tyckte det var genant att se min mamma lättklädd i kärleksscenerna tillsammans med Thommy. Dog 1992 Mimmo Wåhlander dog 1992 efter att ha gjort ett drygt fyrtiotal roller inom film och television. - Som tonåring var jag övertygad om att skådespelare var det sista jag ville bli. Ändå så blev det så. Fast mamma var mycket neutral inför det yrkesvalet. Först när jag kom in på scenskolan i Malmö fick jag stöd och uppmuntran av henne, berättar Sven. Större delen av sin uppväxt bodde Sven i Stockholm men bor alltså nu i Göteborg med fru och två barn. Hustru Sofi Ahlström-Helleday är också skådespelare på Stadsteatern. - Det kan bli snårigt. Vi kan bara vädja om att inte bli insatta i samma kvällsföreställning med tanke på barnpassningen. Men nu ska jag vara pappaledig ett tag, vilket jag ser mycket fram emot, konstaterar Sven Ahlström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!