Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sven, 84, fick bilen krossad av stor sten: ”Förbannad”

Sven har fått sin bil vandaliserad.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Sven Johansson har polisanmält händelsen.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Vindrutan krossades av en tung cementsten.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

84-årige Sven Johansson från Göteborg möttes av en otrevlig överraskning när han skulle hämta sin bil i fredags – en stor cementsten hade krossat hela vindrutan.

– Jag blev förbannad och tänkte att vem är den här tokingen som har gjort det här, säger han. 

Det var i fredagsmorse som Sven upptäckte att hans bil blivit vandaliserad i Örgryte där han bor. Han såg då en stor cementsten ligga framför bilen, berättar han. 

– Jag tänkte att vart fasen kommer den stenen ifrån? Och sen såg jag att vindrutan var trasig. En tung cementsten har slagits i vindrutan och sen släppts så att den har rasat ner på huven och skrapat upp den också. 

Händelsen väckte starka känslor, fortsätter Sven. 

– Jag blev förbannad och tänkte att vem är den här tokingen som har gjort det här? Men jag förstod att det inte är några småungar som har gjort det i alla fall. De går ju inte och bär på en 10-12 kilo tung cementsten. 

Självrisken – en dryg extra kostnad

Bilen är nu inlämnad på lagning, men helt återställd kommer den inte att bli förrän i slutet av september, säger Sven.

– Nu ska de byta vindruta men sen får jag vänta till september innan de kan lackera huven. Men jag har en sprej som jag själv ska smörja på huven, så slipper jag åtminstone se allt det där vita. 

Sven har polisanmält händelsen men har ingen större förhoppning om att man ska lyckas hitta den skyldige.

– De lägger inte ner så mycket jobb på det, det är ju vanligt att det blir sönderslaget, säger han.

Sven anmälde även händelsen till sitt försäkringsbolag, men självrisken blir en dryg extra kostnad för en pensionär, berättar han.

– Jag får betala 1500 kronor i självrisk och det är inte så skoj. Jag är pensionär och varit ute mycket till sjöss så jag får en väldigt låg pension.

Får åka spårvagn i stället

Svens bil beräknas vara körbar om några dagar och tills dess får han ta sig fram via spårvagn. 

– Jag åker gratis spårvagn i och med att jag är så gammal. Så jag kan ju åka hela dagarna om jag skulle vilja, så det är inga problem så sett. Jag blev mest bara arg för att den blev sönderslagen.

Till helgen hoppas Sven på att kunna ta sig en tur med bilen igen.

– Jag har en gammal klasskompis tre mil bort som jag ska hälsa på. Då åker jag upp till honom och dricker kaffe och snackar gamla minnen, avslutar Sven.

SE ÄVEN: 

Från april och framåt har 100 danska bilar träffats av stenar eller andra föremål på E65 mellan Malmö och Ystad. Nästa vecka förväntas ännu fler bilister på vägen och situationen blir värre.

FLER NYHETER: