Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svartsjuk pojke skickade penisbilder på Snapchat

En tonårspojke åtalas vid Varbergs tingsrätt. Foto: NORA LOREK

En tonårspojke ska ha blivit svartsjuk på en jämnårig flicka och skapat ett falskt konto i hennes namn på en dejtingapp.

Han har också spridit en nakenbild, och flera gånger skickat bilder på sitt kön till henne.

Flickan fick hjälp av kompisar att spåra personen – som nu åtalas vid Varbergs tingsrätt.

Det var sommaren 2017 som den minderårige pojken lade till flickan på appen Snapchat och skickade könsbilder på sig själv till henne, framgår det av åtalet.

Efter att flickan tog bort pojken från sitt konto ska han ha fortsatt att lägga till henne flera gånger i månaden i nytt namn, och även fortsatt att skicka bilder på sitt kön. Han ska också ha skickat filmer där han onanerar.

Den minderårige pojken skickade könsbilder på sig själv på Snapchat, enligt åtalet. Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES

Flickan berättar i förhör att de hade en kärleksrelation för några år sedan. Efter att det tog slut har de fortsatt stött på varandra. 

Blev svartsjuk

Flickan blev tillsammans med en annan kille i pojkens närhet och han blev då svartsjuk och började förfölja henne i sociala medier, enligt åtalet.

Tonårspojken, som är hemmahörande på en ort i Halland, misstänks för att ha skapat flera profiler på en dejtingsajt där han utgett sig för att vara flickan. Hon berättade i polisförhör i somras att pojken då fortfarande höll på med att skapa falska profiler i hennes namn i sociala medier. Detta trots att hon berättat att hon gjort en polisanmälan. 

Genom att ta hjälp av sina kompisar kunde flickan spåra vem det var som lade ut de falska profilerna och vem som skickade filmerna till henne.

Kände igen badrumsgolvet

Vännerna kände igen badrumsgolvet där filmerna spelats in. Samtidigt hade flickan känt igen ett uttryck som tonårspojken använt vid tidigare tillfälle när han skrivit till henne utan att vara anonym.

Även en annan flicka har fått en film där pojken onanerar skickad till sig, enligt åtalet. Där syns samma badrumsgolv.

Pojken åtalas vid Varbergs tingsrätt för olovlig identitetsanvändning, sexuellt ofredande och för grovt förtal. Han erkänner samtliga brottsmisstankar.

I polisförhör säger han att han gjorde det mest för att få bekräftelse. Han konstaterar också att han förstår att det har upplevts som obehagligt att få filmerna och meddelandena.