Två personer är allvarligt skadade. Foto: Robert Betzehag / Rescue PhotoTvå personer är allvarligt skadade. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Två personer är allvarligt skadade. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Olyckan inträffade i Vänersborgs kommun.Olyckan inträffade i Vänersborgs kommun.
Olyckan inträffade i Vänersborgs kommun.

En död i olycka efter vägkrogsrån

Publicerad

Två personer skadades allvarligt efter en svår singelolycka i Vänersborgs kommun.

– Hjärt- och lungräddning pågår för fullt, sade Peter Grönroos, inre befäl vid räddningstjänsten, direkt efter olyckan.

Polisen har nu bekräftat att en av personerna har avlidit efter olyckan – enligt polisen kopplas olyckbilen samman med ett vägkrogsrån som skedde kort innan kraschen.

Larmet om olyckan kom till räddningstjänsten under den sena onsdagskvällen. Den inträffade på en mindre väg nära E45. Enigt polisen ska bilen ha kraschat in ett träd eller en stolpe.

– Det är en singelolycka. En personbil har kört av vägen, sa Peter Grönroos, inre befäl på räddningstjänsten vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.

Räddningstjänsten uppgav först att en man var allvarligt skadad.

– I bilen färdades en man och en kvinna. Kvinnan klagar över rygg- och nacksmärtor. Mannens tillstånd är det värre med. Hjärt- och lungräddning pågår för fullt, sa Grönroos.

Men enligt polisen var båda personerna allvarligt skadade.

– Två är allvarligt skadade, sa Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst och fortsätter:

– En person är förd till sjukhus och en person jobbar man med i ambulans.

En person avliden

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att en man har avlidit i samband med olyckan. Enligt Ttela hittades det den aktuella i bilen gods från ett vägkrogsrån som skedde tidigare på onsdagskvällen.

– Det är rubricerat som rån, alternativt stöld. Där har denna bil varit synlig. Det stals bland annat en tv och alkohol, säger Sten Melander, stationsbefäl vid polisen i Trollhättan till Ttela.

 Anhöriga har underrättats. Kvinnan kommer att höras.

Vägen som olyckan inträffade fick stängas av efter det inträffade.

– Det var stopp ett tag i trafiken, säger Henrik Sterner.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER