En allvarlig mc-olycka har inträffat i Frändefors i Vänersborgs kommun. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
En allvarlig mc-olycka har inträffat i Frändefors i Vänersborgs kommun. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

En person död efter mc-krasch

Publicerad
Uppdaterad

En person har dött efter en allvarlig mc-olycka i Frändefors i Vänersborgs kommun vid lunchtid på onsdagen.

– Anhöriga är underrättade om dödsfallet, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.

Larmet om en trafikolycka i Frändefors kom klockan 12.40 på onsdagseftermiddagen.

– Det är en motorcykel som har gått av vägen. Räddningstjänsten är på plats och vi är på väg. Personen verkar allvarligt skadad, uppgav Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst, i ett tidigt skede.

Ambulanshelikopter larmades

Länsväg 2060 som går mellan Vänersborg och Uddevalla stängdes av för trafik sedan ett antal blåljusenheter larmats till olycksplatsen.

– Räddningstjänst, två ambulanser och en helikopter är där, sa Sofie Schmidt, teamledare vid SOS Alarm, strax efter att larmet gått.

Jonas Gustafsson vid Norra Älvsborgs räddningstjänst berättade strax efteråt:

– Vi är där tillsammans med ambulanserna. Arbete med patienten pågår.

Vägen, som är en mindre väg, var helt avstängd under räddningsarbetet. Bland annat för att man larmade dit en ambulanshelikopter.

– Det är totalstopp där. Men det är inte en så trafikerad väg, säger Gustafsson.

Anhöriga har underrättats

Klockan 15 uppdaterade polisen information kring olyckan. Man skrev att man har beslagtagit mc:n för att kunna genomföra utredningsåtgärder.

Detta för att olyckan alltså var så allvarlig att personen, en man i 70-årsåldern, som kört den omkom av sina skador. 

Runt klockan 17.30  berättade polisens presstalesperson, Tommy Nyman:

– Jag kan nu officiellt bekräfta att mannen avled av sina skador. Vi har underrättat anhöriga.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER