Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svår blixthalka – bil har voltat

Under morgonen har det varit väldigt halt på riksväg 45 i Dalsland.

P4 Väst rapporterar att två olyckor har inträffat.

– Det har varit blixthalt på flera platser, säger Mona Hedman, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg. 

Den ena olyckan inträffade strax före 06 på måndagsmorgonen, föraren ska ha klarat sig utan några fysiska skador, skriver P4 Väst. 

Räddningstjänsten har larmats ut på den andra olycka som inträffade vid rastplats Linderud.

– Det har varit jättehalt under morgonen, blixthalt på vissa platser, säger Mona Hedman, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Voltolycka

Också ambulans och polis har larmats till platsen.

– Det är en bil som kört av vägen och voltat, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

P4 Västs trafikradio har fått in flera samtal med information om att det är mycket halt på riksväg 45 under måndagsmorgonen.

Väglagsanalyser från Klimator visade redan på söndagskvällen att det fanns risk för halka i både Dalsland och Norra Bohuslän, med start under den sena söndagskvällen.

Klimators karta visade på söndagskvällen risken för halka på vägarna främst i Bohuslän men också i Dalsland. Foto: Klimator

– Det är uppklarning och svag vind vilket leder till att yttemperaturen på vägnätet sjunker. Det är blött på vägarna i norra Bohuslän och fuktigt på vägarna i Dalsland vilket kan frysa, sa Eric Zachrisson på Klimator då.

Först vid 10-tiden på måndagen väntas vägbanan vara tillräckligt uppvärmd för att ta sig över nollstrecket, visar Klimators prognos.