Svampplockare vilse i skogen på två ställen

Publicerad

Polisen i Jönköping har under kvällen jobbat med två olika försvinnanden i länets skogar.

– Det är svampplockare som gått vilse. Vi har kontakt med dem och det ska inte vara någon fara, uppger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen i region ost.

Det handlar om två kvinnor som gått vilse i skogarna utanför Vetlanda och en ensam man gjort samma sak i trakten av Hok söder om Jönköping.

– De har plockat svamp och gått vilse, helt enkelt. Men vi är inte oroliga utan kommer att leda dem rätt, säger Mikael Ehne, klockan 19.45 på lördagskvällen.

Under samtalets gång får han en positiv rapport från Vetlanda.

– De två kvinnorna är nu påträffade.

Hur är läget med mannen utanför Jönköping?

– Han är inte påträffad men vi kommer att lokalisera honom via GPS. Han har tagit skydd i en jaktstuga så det är lugnt även om det börjar bli mörkare ute, uppger Ehne.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER