Paret Susanne och Jari Koivusaari driver den exklusiva klockbutiken i Skövde. Foto: PRIVATParet Susanne och Jari Koivusaari driver den exklusiva klockbutiken i Skövde. Foto: PRIVAT
Paret Susanne och Jari Koivusaari driver den exklusiva klockbutiken i Skövde. Foto: PRIVAT
Det är stor förödelse i butiken efter kuppen. Foto: PRIVATDet är stor förödelse i butiken efter kuppen. Foto: PRIVAT
Det är stor förödelse i butiken efter kuppen. Foto: PRIVAT

Susanne utsatt för 15 inbrott och rån

Publicerad

Susanne Koivusaaris exklusiva klockbutik har utsatts för 15 inbrott och rån.

Hon har fått en pistol riktad mot sitt ansikte – och senast förra helgen utsattes butiken för en spektakulär smash and grab-kupp.

Men att stänga butiken har aldrig varit något alternativ.

– Jag känner ilska, men tycker mest att det är sorgligt, säger hon.

Det var förra helgen som den exklusiva klockbutiken än en gång blev utsatt för brott. Gärningsmännen hade kört en hjullastare rakt genom väggen och in i butiken i Skövde som Susanne Koivusaari driver tillsammans med sin man Jari.

Förödelsen blev stor, men paret öppnade butiken för sina kunder redan dagen efter. Det återstår dock mycket jobb för byggarna som ska återställa det som har förstörts.

– Just nu är jag väldigt trött med tanke på att de har förstört hela butiken. Det jobbiga den här gången är allt efterarbete, säger hon.

Rånarna rammade fönster, dörr och fasad med en hjullastare.Foto: PRIVAT

15 inbrott och rån

Och det är inte första gången som paret utsätts för inbrott eller rån. Totalt har det skett 15 gånger genom åren, vilket SVT Väst först rapporterade om.

 

LÄS OCKSÅ: Väpnat rån mot exklusiv klockbutik 

 

Men trots det känner Susanne inte någon rädsla.

– Nej, jag är inte rädd. Men jag är vaksam. Det här är vår vardag. Man är glad när klockan slår sex och man har klarat dagen, säger hon.

Susanne har fått en pistol riktad mot sitt ansikte.Foto: ÖVERVAKNINGSFILM

Att stänga butiken har aldrig varit något alternativ.

– Nej, säger hon och tillägger: Men det är klart, det börjar bli motigt när det är så omfattande.

Det låter som att ni är tuffa.

– Det tycker nog folk, men jag tänker inte så. Det hade varit skillnad om man var anställd och kunde säga upp sig och sluta. Men min man har jobbat här i 35 år. Och vi har barn som jobbar i en av våra andra butiker, säger hon. 

Stöd från kunder

En bidragande orsak till att paret står ut är kundernas stöd.

– Vi har fått mycket respons från våra kunder. Vi hoppas att de fortsätter komma hit och och handlar, säger Susanne Koivusaari.

Det är stor förödelse i butiken efter kuppen.Foto: PRIVAT

Polisen jobbar utifrån teorin att kuppen förra helgen var en av tre inbrott utförda av samma tjuvliga. De andra inbrotten skedde i Kristianstad och Jönköping före respektive efter denna händelse. Innan gärningsmännen slog till så släckte de elen och därmed övervakningskamerorna i butiken.

–  Det är ett jättesvårt läge för oss. Vi hade önskat att ha några övervakningskameror på gatorna, i alla fall i Skövde centrum, säger polisens utredare Yunuz Yildaz, till SVT Väst.

Rånarna rammade fönster, dörr och fasad med en hjullastare.Foto: PRIVAT

 

LÄS OCKSÅ: Susanne hotades med pistol under rånet 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER