Kate Hudson är den senaste Lindexmodellen. Den 11 september hålls en stor jubileumsfest i Göteborg. Foto: Giampaolo SguraKate Hudson är den senaste Lindexmodellen. Den 11 september hålls en stor jubileumsfest i Göteborg. Foto: Giampaolo Sgura
Kate Hudson är den senaste Lindexmodellen. Den 11 september hålls en stor jubileumsfest i Göteborg. Foto: Giampaolo Sgura
Dita Von Tease och Jean Paul Gaultier. Den sistnämnde gör en kollektion åt Lindex i höst.Dita Von Tease och Jean Paul Gaultier. Den sistnämnde gör en kollektion åt Lindex i höst.
Dita Von Tease och Jean Paul Gaultier. Den sistnämnde gör en kollektion åt Lindex i höst.

Supermodeller intar stan när Lindex firar

Publicerad

Supermodeller, internationella artister och prominenta gäster. Lindex spar inte på krutet när det vankas jubileumsfest den 11 september.

Festen kommer hållas i Göteborg och firar att modekedjan funnits i 60 år – men detaljerna hålls hemliga in i det sista.

Modekedjan Lindex startades 1954 i Alingsås, av Ingemar Boman och Bengt Rosell. Då var det en underklädesbutik som hette Fynd, innan det till slut blev Lindex. Modekedjan är i dag finskägd, men har ännu sitt huvudkontor i Göteborg och har 480 butiker i Norden, Baltikum, Ryssland, Centraleuropa och Mellanöstern. Sortimentet omfattar framför allt dammode – och i höst firar man 60 år.

Gaultier-kollektion

Det firas bland annat genom ett samarbete med den ikoniske designer Jean Paul Gaultier. Kollektionen består av dam-, barn- och underkläder samt accessoarer. Förutom olika tryck har kollektionen genomtänkta detaljer som dragkedjor och den klassiska konformade bysten à la Madonna.

– Att skapa en sådan här kollektion är en utmaning, men en mycket positiv sådan. Genom den här typen av uppdrag får jag lära känna nya människor, och dessutom får jag möjlighet att skapa kläder till ett mer överkomligt pris, säger Jean Paul Gaultier enligt Lindex hemsida.

Hemliga detaljer

Den 11 september hålls så en jubileumsfest i Göteborg – enligt uppgifter till GT så ska flertalet prominenta gäster vara inbjudna och internationella artister väntas uppträda. Dessutom ska ett flertal supermodeller flygas in till superfesten.

Hela 1 500 specialinbjudna gäster beräknas vara på plats – men platsen och detaljerna kommer till varje pris att hållas hemliga in i det sista.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER