Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supermodeller intar stan när Lindex firar

Kate Hudson är den senaste Lindexmodellen. Den 11 september hålls en stor jubileumsfest i Göteborg. Foto: Giampaolo Sgura
Dita Von Tease och Jean Paul Gaultier. Den sistnämnde gör en kollektion åt Lindex i höst.

Supermodeller, internationella artister och prominenta gäster. Lindex spar inte på krutet när det vankas jubileumsfest den 11 september.

Festen kommer hållas i Göteborg och firar att modekedjan funnits i 60 år – men detaljerna hålls hemliga in i det sista.

Lindexmodeller

Lindex säger inte vilka modeller som flygs in till festen i Göteborg – men listan på supermodeller de har jobbat med kan göras lång. Dessutom har flera Hollywoodstjärnor varit reklampelare för modekedjan.

Penelope Cruz, Karlie Kloss, Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon och senast Kate Hudson är några.

Gaultiers kollektion för Lindex

Kollektionen som modeskaparen Jean Paul Gaultier skapat för Lindex består av dam-, barn- och underkläder och lanseras den 8 oktober i utvalda butiker och online.

Precis som klädkedjans tidigare designsamarbeten kommer priserna att ligga snäppet högre än deras ordinarie priser.

Som ett led i Lindex arbete i kampen mot bröstcancer kommer tio procent av försäljningspriset att gå till bröstcancerforskningen.

Modekedjan Lindex startades 1954 i Alingsås, av Ingemar Boman och Bengt Rosell. Då var det en underklädesbutik som hette Fynd, innan det till slut blev Lindex. Modekedjan är i dag finskägd, men har ännu sitt huvudkontor i Göteborg och har 480 butiker i Norden, Baltikum, Ryssland, Centraleuropa och Mellanöstern. Sortimentet omfattar framför allt dammode – och i höst firar man 60 år.

Gaultier-kollektion

Det firas bland annat genom ett samarbete med den ikoniske designer Jean Paul Gaultier. Kollektionen består av dam-, barn- och underkläder samt accessoarer. Förutom olika tryck har kollektionen genomtänkta detaljer som dragkedjor och den klassiska konformade bysten à la Madonna.

– Att skapa en sådan här kollektion är en utmaning, men en mycket positiv sådan. Genom den här typen av uppdrag får jag lära känna nya människor, och dessutom får jag möjlighet att skapa kläder till ett mer överkomligt pris, säger Jean Paul Gaultier enligt Lindex hemsida.

Hemliga detaljer

Den 11 september hålls så en jubileumsfest i Göteborg – enligt uppgifter till GT så ska flertalet prominenta gäster vara inbjudna och internationella artister väntas uppträda. Dessutom ska ett flertal supermodeller flygas in till superfesten.

Hela 1 500 specialinbjudna gäster beräknas vara på plats – men platsen och detaljerna kommer till varje pris att hållas hemliga in i det sista.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!