Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Summerburst kan vara tillbaka på Ullevi i höst

Summerburst på Ullevi kan fira sin tionde upplaga i år.
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Publiken kan förvänta sig en festival med ”extra allt” säger arrangören.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN

Arrangören Live Nation meddelade under måndagen att det kan bli Summerburst på Ullevi i september. 

I alla fall om restriktionerna lättat tillräckligt. 

”Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut och är mer än redo”, säger Anders Boström, festivalgeneral för Summerburst i ett pressmeddelande.

Efter månader av inställda eller framflyttade evenemang har nu Göteborgs arenor återigen börjat bokas upp. Under måndagen kom ytterligare besked om kommande evenemang på Ullevi. 

Live Nation meddelade då att Summerburst kan bli av i höst. Närmare bestämt den tredje till fjärde september.

”Givet att vi når nivå 4 eller högre i regeringens öppningsplan så ser vi möjligheter att genomföra Summerburst i sommar. Vi har bestämt oss för att satsa fullt ut och är mer än redo”, säger Anders Boström, festivalgeneral för Summerburst i ett pressmeddelande.

Festival med ”extra allt” utlovas 

Upplagan kommer i så fall vara den tionde festivalen i Göteborg på Ullevi. I pressmeddelandet säger arrangören att publiken kan förvänta sig en festival med extra allt. 

DJ Snake, Coone och Will Sparks är redan bekräftade artister men inom kort kommer hela festivalens line-up att presenteras. 

Biljetterna från 2020 är fortfarande giltiga. 

”Vi har förberett och jobbat med planering för evenemang i över ett år med ytor, publikflöden och tekniska lösningar. Trygghet i alla former för våra besökare är vår absoluta prioritet och vi kommer naturligtvis följa de då rådande föreskrifterna. Om läget förändas och festivalen inte skulle kunna gå att genomföra får besökarna självklart överföra sina biljetter till nästa år eller få pengarna tillbaka”, står det i pressmeddelandet. 

Sedan tidigare har evenemangskalendern i Göteborg fyllts på med Zara Larsson som ger sig ut på sin första arenaturné någonsin med start den 19e november. I vår 2022 kommer även Molly Sandén att även hon påbörja sin första arenaturné. då i Scandinavium.