Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succé för GT – klart störst i Västsverige

GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.Foto: ANNA SVANBERG
Foto: GT

Du läser just nu Västsveriges största tidning.

GT nådde under en genomsnittlig vecka i augusti månad 1 312 000 läsare bara i mobilen och enligt en ny mätning från Kantar Sifo som mäter total räckvidd är GT är klart störst i Västsverige.

– Jag är väldigt glad och stolt över att så många läser GT varje dag, säger chefredaktören Sofia Dahlström.

GT:s redaktion kan bara tacka er läsare för att ni vänder er till oss när ni vill hålla er uppdaterade, läsa granskningar och fördjupningar om händelser i Västsverige. 

I den senaste räckviddsmätningen från Kantar Sifo, den så kallade Orvesto Konsument 2018:2 med totalt 12 748 tillfrågade läsare och en representativ panel som består av svenska internetanvändare, framgår att GT är klart större än den främsta lokala konkurrenten, Göteborgs-Posten, när det gäller total räckvidd.

– Att GT fortsätter öka och ligger så pass långt före sina konkurrenter bekräftar att GT är västra Sveriges primära och mest relevanta nyhetstjänst. Publiken väljer GT både för den snabba, noggranna nyhetsrapporteringen men också för GT:s många granskningar av lokala politiker och tjänstemän, säger Josefina Rickard, marknads- och analyschef på GT.

GT har medvetet fokuserat på snabb och korrekt nyhetsförmedling på nätet, i GT:s  nyhetsapp och i papperstidningen. Förutom det har vi satsat på egna granskningar och fördjupande reportage för att kunna berätta för er läsare vad som egentligen hänt.

Dessa satsningar ger nu utdelning i Kantar Sifos mätning som visar att mediehuset GT har klart störst total räckvidd bland de lokala och regionala tidningarna i Västsverige.

Enligt Orvesto Konsument 2018:2 når GT når 616 000 personer varje dag på sina egna plattformar.

Josefina Rickardt, GT:s marknads- och analyschef, ser en förklaring i de positiva siffrorna:

– GT gör skillnad i samhället och för medborgarna - det uppskattar publiken. Och det gör att fler och fler aktivt väljer att läsa GT i mobilen och att köpa tidningen.

GT är Västsveriges primära nyhetskälla

Sofia Dahlström är chefredaktör på GT och håller med:

– Jag har verkligen märkt att våra lokala granskningar av politiker och tjänstemän uppskattats av våra läsare, säger hon och fortsätter:

– Det är tydligt att allt fler ser GT som sin självklara västsvenska nyhetskälla. Mobilen är sedan en tid tillbaka den absolut största kanalen för GT men vi ser att väldigt många fortsatt vill köpa papperstidningen. Framöver kommer vi att jobba ännu hårdare med att leverera breaking news, fördjupning och underhållande journalistik på bästa sätt i både i mobilen och i papperstidningen.

 

Sofia Dahlström, GT:s chefredaktör.Foto: HENRIK JANSSON

Missa inte några nyheter – ladda ned GT:s app

Jonathan Berntsson, tf nyhetschef på GT, tror att just snabbheten är en nyckelfaktor.

– Vid större händelser som berör många människor kan vi erbjuda såväl snabb som mer djuplodande rapportering. De senaste veckorna har vi sett flera exempel på det, inte minst vid två olika stormar. Först när Knud nyligen svepte in, då vi såg ett enormt intresse för vårt material i alla kanaler. Sedan när det blåst som mest på Kamratgården nu i dagarna, hos IFK Göteborg. Vi har kunnat erbjuda både nyheter, krönikor, livesändningar i mobilen, säger han.

Jonathan Berntsson, tf nyhetschef på GT.Foto: HENRIK JANSSON

Vill även du vara uppdaterad med det senaste från Västsverige? Ladda ner GT:s app i mobilen. Det är enkelt. Och det är gratis. Då får du omedelbart veta när något angeläget inträffar i ditt närområde – oavsett om det handlar om nyheter, köer, höststormar, sport eller vad som nu händer. 

 

Kantar Sifos mätning

Så många läser de västsvenska tidningarna – varje dag Total nettoräckvid per dag:

GT

Total 616 000


Göteborgs-Posten 

Total 458 000

 

Metro (Göteborg/VästSverige)
Total 218 000

 

DirektPress Göteborg
Total 133 000


Nya Wermlands-tidningen 

Total 121 000


Borås Tidning 

Total 110 000


Hallands Nyheter 

Total 75 000


Bohusläningen

Total 70 000


TTELA 

Total 56 000

 

*Samtliga siffror från Orvesto Konsument.