Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Styr & Ställ-cyklar värda en miljon stulna

Stölderna av Styr & ställ-cyklar har rusat i höjden.Foto: GT

Utbyggandet av Styr & Ställ har lett till ökande rapporter om stölder.

Sedan i somras har cyklar till ett värde av en miljon kronor stulits.

– Det är ungefär ett hundratal som är försvunna, säger Emma Edvardsson, planeringsledare på trafikkontoret, till GP.

Det var i början av sommaren som trafikkontoret lanserade sin utökade satsning på Styr & Ställ-systemet. Lånecyklar skulle kunna täcka ett betydligt större område än tidigare, med ett 100-tal stationer runtom i Göteborg.

Lanseringen har delvis gått bra – men nu larmar trafikkontoret om stora problem, skriver GP. Även Göteborg Direkt har tidigare rapporterat om detta. Inom loppet av de få månader som det utbyggda systemet har funnit har stölderna rusat i höjden. Cyklar till ett värde av drygt en miljon kronor har stulits – till detta ska läggas en betydande vandalisering av cyklar.

Stationer på Hisingen är drabbade av cykelstölderna

– Det är ungefär ett hundratal som är försvunna, säger Emma Edvardsson, planeringsledare på trafikkontoret, till GP.

Framför allt är det nya stationer på Hisingen som har drabbats av stölderna.

– Det har inte funnits Styr & Ställ på de här platserna tidigare, utan de här stationerna är helt nya, säger Emma Edvardsson till GP.

Om stölderna fortsätter finns det en risk för att de mest utsatta stationerna dras in helt och hållet, säger Edvardsson till tidnigen.