Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Studenter festar trots råden – vakter sätts in

FHM: Skolan inte vanligaste stället att smittas
Det är vid SGS studentområde i Olofshöjd som det kommit larm om att studenterna festar, trots förbuden.
Foto: SGS Studentbostäder
Festerna anordnas framför allt i gemensamma utrymmen som tvättstugor och gemensamma kök, enligt SGS vd Magnus Paulsson till SVT.
Foto: Shutterstock

Festandet har nått en sådan nivå bland studenterna på Olofshöjd i Göteborg att SGS nu kallar in vakter för att sätta stopp.

– De initiativ som tagits till spontana sammankomster de har skett i tvättstugor och gemensamhetskök, säger SGS vd Magnus Paulsson till SVT Nyheter Väst.

Enligt SVT har ett mejl skickats ut av SGS studentbostäder till alla studenter som bor på Olofshöjds studentområde i Göteborg, där det står att det klagats på att studenterna festar, trots förbud.

Därför har SGS nu kallat in ökad närvaro från vaktbolaget, som ska gå extra rundor kring studentbostäderna för att se till att fester inte förekommer.

Dessutom riskerar de som trots det fortsätter att anordna fester att bli vräkta.

– Vi har en rutin kring detta och det är inte bara kopplat till pandemin, utan är det någon hyresgäst som inte lever upp till det ansvar man har så har vi som hyresvärd den möjligheten, säger Magnus Paulsson till SVT Nyheter Väst, och menar att han tror att många studenter har tröttnat på restriktionerna..

En student som SVT talat med beskriver att festerna har blivit mer frekventa den senaste tiden:

– Jag bor granne med tvättstugan så vid tolv-ett-tiden på natten så hör jag musiken och har också känt att det luktar alkohol och öl i vissa tvättstugor.

SE MER:

Ruth Shake, blev av med jobbet, Bienvenue Kulaluka gick in i väggen av pressen från skolan och Elsa Gustafsson har för första gången behövt stöd av kurator.