Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Studenternas ilska – mot dejtingsajten

Foto: HANS KRISTIANSSON

"Dejta en sugardaddy och slipp studielån."

Det budskapet mötte studenterna på Chalmers tekniska högskola i förra veckan.

Nu har studentkåren anmält kampanjen till reklamombudsmannen, berättar P4 Göteborg.

En reklamvagn med texten "Hej studenter! 0 kronor i studielån? Dejta en sugar daddy" ställdes upp nära Chalmers i slutet av förra veckan, berättar P4 Göteborg. 

Det handlade om reklam för en en dejtingsajt vars budskap går ut på att den som dejtar en rik äldre man slipper betala studielån.

Studenter på Chalmers har blivit mycket upprörda över kampanjen. Intill reklamtexten syns en lättklädd kvinnas bröst. Den som vill bli medlem på dejtingsajten ska bland annat uppge etnicitet och om man har stark eller svag sexlust, uppger radion.

– Det var starka reaktioner från studenter som inte tyckte att det här hörde hemma på Chalmers, att det här riktar sig till studenter på ett felaktigt sätt och är sexistiskt, säger kårordförande Karl Toller till radion.

Studentkåren har anmält

Studentkåren har anmält kampanjen till reklamombudsmannen som totalt tagit emot tolv anmälningar, uppger P4 Göteborg.

Flera av dem som hört av sig till reklamombudsmannen har även velat göra anmälan om koppleri och dessa har hänvisats vidare till polisen.

– Vi har valt att avisa vissa anmälningar och hänvisa anmälarna att anmäla till polisen i stället, säger Gunilla Welander, jurist vid reklamombudsmannen, till radion.