Strömlöst i spårvagnstrafiken i Göteborg

Publicerad

Det är strömlöst i spårvagnstrafiken i östra Göteborg under torsdagsmorgonen.

– Det beror på ett luftledningsras vid Gamlestadstorget, säger Matilda Hauser, störningskoordinator vid Västtrafik.

Bussar har satts in för att ersätta spårvagnarna.

Ett elfel har inträffat på torsdagsmorgonen som berör spårvagnstrafiken i östra Göteborg enligt Västtrafik. 

– Det är ett luftledningsras vid Gamlestadstorget som gör att spårvagnarna är utan ström, säger Matilda Hauser som är störningskoordinator vid Västtrafik.

Enligt västtrafik är det fortfarande oklart vad som ligger bakom att ledningen rasat.

– Troligen är det ett fordon som rivit ner den, men det är oklart om det är ett av våra egna eller om det är ett fordon från det närliggande bygget, Cesar Kakalewsi, störningskoordinator på Västtrafik.

Flera spårvagnslinjer berörda

Spårvagnslinjerna 4,8,9, 6, 11 och 7 är berörda av elfelet.

– Felet innebär att ingen spårvagnstrafik kan gå från Gamlestadstorget till Angered. Inte heller från Nymånegatan in mot stan till Redbergsplatsen. Men spårvagnarna går som vanligt från Nymånegatan till Bergsjön, säger Matilda Hauser.

Västtrafik har satt in 15 bussar som ersätter spårvagnstrafiken.

– Det finns ingen prognos på när felet ska vara löst, säger Matilda Hauser.

Snabbspår öppnas

Västtrafik hoppas att snabbspåret som går mellan Gamlestadstorget och Centralstationen ska kunna öppnas före klockan 10.

Det innebär att linje 4, 8 och 9 inte kommer att gå mellan Ejdergatan och Ullevi Norra, utan all trafik körs då mellan Gamlestaden och Centralen.

Vid 09:40 ska Västtrafik ha testkört en spårvagn mellan Gamlestadstorget och Centralstationen.

– Vad jag förstår har det gått bra, och vi håller tummarna för att vi ska kunna rulla på den sträckan inom en halvtimme, säger Cesar Kakalewsi.

 

Texten uppdateras

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER