Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strippor underhåller – på svenska lyxhotellet

Foto: Chat Noirs Facebook

I helgen bjöd Posthotellet och Port du Soleil in till fest i Göteborg.

Underhållningen: tio strippor från sexklubben "Chat Noir".

Nu rasar storbloggaren mot stripporna och nakenunderhållningen.

På Petter Stordalens flaggskepp Clarion Hotel Posts hemsida kan man läsa att hotellet tillsammans med Port du Soleil och White arkitekter välkomnar till "en helg utöver det vanliga". I helgen gick festen "The Winter Experience" av stapeln i Posthotellets lokaler. "Med musik, dans och akrobatik i fokus skapar vi en atmosfär som får dig att glömma kylan utanför", står det på hemsidan.

På Posthotellets Facebooksida lades det upp hundratals bilder från eventet, och där fanns många bilder på lättklädda kvinnor, en del topless med tejp över bröstvårtorna, som showade. Bilderna på kvinnorna väckte reaktioner och debatt och och har tagits bort.

På strippklubben Chat Noirs Facebooksida finns det däremot bilder kvar. "Våra små Djävlar på Port Du Soleil! Succé som vanligt!!" står det på sidan. På bilderna kan man se halvnakna kvinnor med masker i ansiktet. De poserar för kameran, dansar eller viftar med tomtebloss.

"Ren porrestetik"

Signaturen "ozelot" på den stora nöjesbloggen Göteborg Nonstop skrev på måndagen ett långt inlägg där han går till attack mot tillställningen.

"På andra ställen i stan vet jag att det under helgen förekommit spektakulära burleskshower med både sång och dans – och där det minsann också visats naken hud.

Inget fel i det: det är show, de medverkande tjejerna skriver sina nummer själva och lägger stor omsorg på sina kostymer.

Här handlade det mest om ren porrestetik utan minsta glimt i ögat", skriver han bland annat.

Bloggaren skriver också:

"Personligen höjer jag inte på ögonbrynen över strippdans så länge det sker under någorlunda ordnade och frivilliga former på ett etablissemang som är avsett för just det. Clarion Post Hotel är knappast ett sådant, även om man börjar undra."

"Visste inte"

När GT ringer upp Posthotellets vd Fredrik Blomberg förklarar han att de stått för tillstånd och lokal vid festen och arbetat ihop med Port du Soleil.

– De gör temat "heaven and hell" och under fredagn och lördagen har man olika artisterier, allt ifrån att nån spelar klassiskt piano, vi har trampetser, folk som sjunger, dj:s, och också lättklädda damer. Som jag förstått i efterhand så är deras vanliga arbetsplats Chat Noir, en strippklubb i Göteborg, säger han.

Det var inget ni visste om innan?

– Jag personligen visste inte att vi skulle ha Chat Noir här, det visste jag inte. Jag har inte sett någon beställning och det finns inte heller någon faktura från någon strippklubb, mig veterligen. Så vi har inte betalt för någon tjänst, mig veterligen, säger Fredrik Blomberg.

Var det era samarbetspartners som beställde stripporna? Eller vet ni inte hur de kom dit?

– Vi får utgå från att någon har gjort en förfrågan, jag kan inte svara på det i dagsläget. Jag har inte fått så mycket information till mig än i frågan. De har inte ramlat ner från skyn utan det är självklart att de har blivit hittransporterade på något sätt. Det är ingen idé att säga något annat, det blir bara löjligt. Men vi är inte initiativtagare till det, så mycket vet jag, säger Fredrik Blomberg.

"Strippade inte"

Han poängterar att kvinnorna inte strippade.

– De är inte här och strippar utan de är här och dansar. Sen kan man tycka, som i vissa blogginlägg, att dansen var medioker, det lägger inte jag någon moralisk värdering i, jag är själv ingen bra dansare. Men de har inte varit här och strippat, säger Fredrik Blomberg.

Han säger att han har förståelse för att det blivit vissa reaktioner.

– Jag har förståelse för det och ber om ursäkt om det är så att någon upplever det stötande. Våra rutiner internt har brustit, när det gäller att kontrollera de samarbetspartners vi jobbar med. Det ber jag om ursäkt för och vi kommer att se över våra rutiner, säger Fredrik Blomberg.

"Skulle aldrig samarbeta med strippklubb"

Matti Kataja är presskontakt på White arkitekter, som enligt Posthotellets hemsida är med och välkomnar till festen.

– Vi har haft ett inredningsuppdrag där, vi har jobbat med själva miljön på festen. Vi har inte haft något med programmet och innehållet att göra, säger han.

Han poängterar att arkitektbyrån inte är medarrangör.

– Vi skulle aldrig samarbeta med en strippklubb själva. Jag tycker personligen att det känns ganska omodernt att ha nakna kvinnor på en fest där de objektifieras och ska dansa runt. Det skulle White aldrig ha om vi själva gjorde ett arrangemang, säger Matti Kataja.

GT har sökt Port du Soleil för en kommentar.