Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strippbilderna upprör: "Är extremt stötande"

Foto: Sven Lindwall/CHAT NOIRS FACEBOOK

Strippornas avklädda underhållning på Posthotellets event har väckt reaktioner.

Thaher Pelaseyed, Vänsterpartiets ordförande i Göteborg, är upprörd efter att ha sett bilderna.

– De här kvinnorna har varit där för någon annans skull, man har köpt deras tid och arbetskraft för att vara männen till lags, säger han.

När Thaher Pelaseyed, Vänsterpartiets ordförande i Göteborg, hade läst GT:s artikel var han snabb med att skriva på Twitter att han tycker att det hela är oacceptabelt.

– Det jag tycker är otroligt stötande är att just Posthotellet, som är ett prestigebygge mitt i Göteborg och en slags kronjuvel i evenemangsstaden, kan ge plats till ett evenemang där man tjänar pengar på kvinnors kroppar, säger han.

Posthotellets vd har för GT betonat att kvinnorna inte strippade, utan dansade. Exakt vad de gjorde eller inte gjorde tycker Thaher Pelaseyed inte spelar så stor roll.

"Extremt stötande"

– Det är en verksamhet där man tjänar på att kvinnorna visar upp sig. Av bilderna att döma så hade de inte mycket kläder på sig, och jag ser dem uppradade på scen med ett antal män i kavaj runtomkring. De här kvinnorna har varit där för någon annans skull, man har köpt deras tid och arbetskraft för att vara männen till lags. Vill vi att senaste skrytbygget i stan ska förknippas med den här sortens verksamhet? Det tycker inte jag, och jag tycker att Posthotellets ledning har ett ansvar.

Thaher Pelaseyed påpekar att man inom kommunen på olika sätt jobbar för att stärka kvinnors rättigheter, och reagerar starkt på att en stor hotellkedja ger plats åt den här typen av verksamhet i sina lokaler.

– Det är extremt stötande. Jag räknar med att den tillståndsmyndighet som finns i kommunen tar tag i det här och utnyttjar de sanktionsmöjligheter som finns att ta till, för att markera att det här inte ska få förekomma i Göteborg.