Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stress på Gekås efter skärpta restriktionerna

Gekås Ullareds förre vd Boris Lennerhov om coronarestriktionerna.
Patrik Levin, Gekås nytillträdde vd.
Foto: Pressbild
Det har varit bråda dagar på Gekås.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

På fredagen kom Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer – och på måndagen började de att gälla. För varuhusjätten Gekås har det varit bråda dagar.

– Det enda som är svårt i allt det här är att hinna med att göra anpassningarna i den här höga hastigheten, säger Patrik Levin, vd på Gekås, till Hallands Nyheter.

För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett sällskap endast får uppgå till 1 person, om inte serveringsstället kan nås genom egna entréer.

Det är en av de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten utfärdade före helgen, och som är satta att gälla från och med den 1 mars. För att få allt på plats i tid tvingades Gekås ledning till extrainsatta möten i helgen, rapporterar HN.

När det var dags för skarpt läge hade man dock hunnit få allt på plats. Det säger köpcentrumets vd Patrik Levin till tidningen:

– Det enda som är svårt i allt det här är att hinna med att göra anpassningarna i den här höga hastigheten. Restriktionerna kom ut i fredagskväll och skulle gälla från måndagen. Jag är säker på att vi inte har missat något, men jag kan förstå dem som tycker att det är svårt att hinna med.

Ska inte handla i grupp

På en presskonferens för en dryg vecka sedan, sa Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson också att butikerna har ett ansvar för att se till att deras kunder inte handlar i grupp:

– Bara en person åt gången handlar. Vi ska inte ha grupper som går omkring i butikerna, sa Carlson. 

Johan Carlsson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.
Foto: CARL-OLOF ZIMMERMAN/TT / TT NYHETSBYRÅN TT NYHETSBYRÅN

Men någon aktiv kontroll av att så inte sker, finns i nuläget inte på Gekås.

– Jag har inte förstått det som en klubbad restriktion, att vi exakt ska reglera hur folk rör sig, utan mer något som har diskuterats. Än så länge finns det inget beslut från Gekås sida att vi ska sära på folk, säger Patrik Levin till HN.

Se också:

Stefan Löfven: ”Maxantalet för personer i butiker, gallerior och gym skärps ytterligare”.