Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värmen från Spanien drar in över Sverige

<p><strong>Filip Stål, Gottskär:</strong><br>– Jag kommer att ge mig ut och segla så mycket jag hinner.</p>
Foto: Henrik Jansson
<p><strong>Tina Mårtensson, Onsala:</strong><br>– Jag har en butik här i Gottskär och hoppas alltid på fint väder för då får jag fler kunder. Jag hinner slinka ut och njuta av solen ibland också.</p>
Foto: Henrik Jansson
<p><strong>Annika Altesjö Varberg till vänster och Laila Mattila Kungsbacka:</strong><br>– Jag kommer att bada efter jobbet varje dag, jag bor ju i Varberg och där badar vi mitt i stan, säger Laila.<br>– Nästa år får det bli semester i september. Jag dog en nitlott med att ledigt i augusti i år. Jag ska njuta av det fina vädret u veckan, bada och rida ute i naturen, säger Laila.</p>
Foto: Henrik Jansson
<p><strong>Veronica Trygg, Onsala:</strong><br>– Jag ska njuta av solen i veckan. Det kommer att bli en del bad i havet, jag bor ganska nära vattnet.</p>
Foto: Henrik Jansson
<p><strong>Gun Etéus och Saliha Pusina, Kungsbacka:</strong><br>– Det är jätteskönt med solen, jag njuter extra mycket av att vara ute när det är så här skönt, säger Gun som är rullstolsburen.<br>– Vi försöker göra härliga utflykter när det är så här fint som i dag när vi åkt hit till Gottskär, säger Saliha som är assistens till Gun.</p>
Foto: Henrik Jansson

Det vackra septembervädret ser ut att hålla i sig. Den kommande veckan väntas strålande väder i nästan hela landet.

– Det ser ut som att ett högtryck kommer att dominera och vi väntar mycket sol i veckan, säger Marianne Aabrekk, metereolog på väderinstitutet Storm.

Väderprognos för kommande veckan

Ett högtryck jobbar sig i stora delar av Sverige i kväll. Molnstråken drar bort över södra Sverige och det väntas bli allt mer uppklarnande i natt. I natt väntas det ganska kyligt ända ner i Götaland med bara ett fåtal plusgrader.

Under måndagen ska högtrycksryggen dominera allt mer över hela landet. Den kommer från söder man väntar soligt och torrt väder. I Götaland och Svealand blir det 17-23 grader. Längt upp i norr kommer dock inte högtrycket att hinna fram under måndagen.

En del moln kan dock dra också i den södra delen av landet under eftermiddagen, men man väntar ingen nederbörd här.

Under tisdagen väntas högtrycket bestå och det blir mestadels soligt väder. Tidigt på dygnet blir det dock dimma eller dimmoln på en del håll men de lättar allt mer under dagen. Räkna med minst 20 grader i Götaland, medan man i Norrland får nöja sig me ungefär t10 grader längst i norr.

Det hr fina vädret väntas bestå onsdag-fredag. Räkna med morgondimma, men allt mer uppklarande och riktigt vackert väder under dagen. Räkna med ungefär samma temperaturer som tisdag.

I mitten av veckan kan det dock uppstå en del lokala regnskurar, främst i delar av Götaland med också i fjällen.

Nästa helg ser det ut som sensommarvädret tar slut. Man väntar in ett lågtryck från söder som rör sig norrut över landet. Det kommer sannolikt att föra med sig en del regn.

Augustivädret var en besvikelse för de flesta som hade semester.

Istället verkar det som att september kommer att bli sällsynt bra för alla solälskare.

– Ja, det har varit en mycket fin septembermånad hittills i stora delar av Sverige. Och vi har härligt väder på gång igen. Det drar in ett stabilt högtryck som kommer från Spanien och Frankrike säger Mariann Aabrekk.

Som prognoserna ser ut söndag eftermiddag kommer hela Skandinavien att få kanonväder i mitten av veckan. Och den södra delen av Sverige får sannolikt fint fler dagar än så.

Högtrycksvindarna har redan söndag eftermiddag börjat göra sig påminda i den södra delen av landet.

– Det byggs upp under söndagen och måndagen och på tisdagen är vädret på topp, spår Mariann Aabrekk.

Badväder på Västkusten

Många svenskar njuter fortfarande av sol och bad.

– Jag kommer att passa på att bada en hel om det blir så fint väder som prognoserna säger. Det blir nog en hel pysslande i trädgården också, berättar Veronica Trygg från Onsala i Kungsbacka kommun.

Filip Stål är på väg ut i sin segelbåt i hamnen i Gottskär.

– Man får passa på när det är så här fina dagar, säger han medan han sänker ner sin RS 100 för båtrampen iklädd våtdräkt.

– Jag kommer att ge mig ut efter jobbet i veckan som kommer också. Man får passa på när det är så här underbart gött, säger han och drar i väg ut på Kungsbackafjorden med sin snabba lilla segelbåt.

Helt på topp

Det lär bli åtskilliga båtturer och bad de kommande dagarna, speciellt i södra Sverige.

– Vädret kommer att vara helt på topp tisdag till torsdag, därefter är det lite osäkert. Det kommer lågtryck söderifrån framåt fredag, men vi är inte säkra på att de kommer in över Sverige.

– Har vi tur kan de gå västerut, men det troliga är att det vackra väder tar slut när helgen kommer.


Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​