Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna – militär inkopplad

Publicerad

En stor sökinsats efter en försvunnen kvinna har pågått i Skövde.

Polisen letade hela natten och utökade sökandet under onsdagsförmiddagen.

– Även ett 50-tal militärer har kopplats in för att hjälpa till, förklarade Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

Nu har kvinnan hittats vid liv och "vid god vigör".

En 71-årig kvinna i Skövde försvann från sitt hem under tisdagskvällen. Larm om försvinnande kom strax efter klockan halv sju. Senast kvinnan sågs var vid 15.45 på eftermiddagen.

– Kvinnan har alzheimer och har tidigare försvunnit hemifrån, men har alltid kommit hem på egen hand, säger Christer Fuxborg.

Ett stort sökpådrag sattes in under kvällen och natten. Bland annat har helikopter och hundpatruller deltagit i insatsen.

– Vi har sökt runt bostaden och även vid den plats där hon senast var synlig, förklarar Christer Fuxborg.

Under natten beslutades om en såkallad särskild händelse.

– Det är för att möjliggöra att vi kan använda alla till buds stående medel, säger Fuxborg.

Militären inkopplad i sökandet

Under onsdagsmorgonen är helikopter åter i luften för att leta efter kvinnan. Sökandet har utökats och polisen har begärt extra resurser från militären. 

– Ett 50-tal militärer är inkopplade och några av dem letar med motorcykel. Vi har fått in en del tips som bearbetats, säger Fuxborg.

Sökinsatsen utgår på onsdagsmorgonen från Billingehof i Skövde. 

Polisen lämnar kvinnans signalement: Hon är 170 centimeter lång, har normal kroppsbyggnad och brungrått hår. Hon ska vid försvinnandet ha burit en neongrön jacka.

Under onsdagsförmiddagen hittades kvinnan vid liv med hjälp av polishelikoptern som upptäckte henne på ett kalhygge uppe på Billingen. Enligt polisen var kvinnan "vid god vigör" och kördes hem till sin make.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER