Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort resultatlyft för Hammarkullsskolan

Hammarkullsskolan i Angered.
Foto: Google maps

Hammarkullsskolan i Angered har lyckats åstadkomma ett rejält kunskapslyft bland studenterna de senaste åren.

Därför har skolans rektor bjudits in till en global konferens, rapporterar SVT.

– Det är på tiden att vi börjar prata om utmaningarna vi står inför och jag hoppas kunna lyfta vårt arbete på Hammarkullsskolan som ett gott exempel för fler att ta efter, säger rektor Linnea Lindqvist till VGR Fokus.

När Linnea Lindqvist började som rektor på Hammarkullsskolan för fyra år sedan klarade 33 procent av treorna kunskapskraven. 

Hon hade noterat att flera av skolans elever hade läs- och skrivsvårigheter, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och koncentrationssvårigheter som hon ansåg behövde utredas. Genom ett projekt finansierat av VGR (Västra Götalandsregionen) fick skolan snabbare koll på elevernas status vilket ledde till att diagnoser som ADHD och autism kunde konstateras hos åtta av 70 elever.

– När eleverna fått sina diagnoser kunde vi anpassa undervisningen i klassrummet. Barnpsykiatrikern gav lärarna utbildning kring neuropsykiatriska sjukdomar och gav dem verktyg så att de kunde anpassa sina lektioner efter elevernas behov, säger Linnea Lindqvist till VGR Fokus.

80 procent klarar kunskapskraven

Numera klarar 80 procent av treorna på Hammarkullsskolan kunskapskraven.

– I dag kan vi tidigt upptäcka när eleverna inte mår bra och när de behöver en utredning, säger Linnea Lindqvist till VGR Fokus.

Linnea Lindqvist har nu blivit inbjuden till den globala konferensen Nobel Week Dialogue som hålls den 9 december. Där kommer hon diskutera sina lärdomar med nobelpristagare, världsledande experter och politiker. Konferensen hålls på nätet och är öppen för alla som har registrerat sig kostandsfritt på evenemangets sajt. Temat i år är ”The challenge of learning” om lärande, utmaningar och utbildning.