Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vattenskoterförare anmäldes saknade – återfanns oskadda

Sjöfartsverket drog på torsdagen i gång en räddningsinsats i Apelviken utanför Varberg efter att två personer på vattenskoter anmälts försvunna.

– Det blåser kraftigt och går höga vågor. Vi har skickat helikopter och en båt från Sjöräddningssällskapet, sa Lars Nilsson på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

Larmet kom in klockan 10.02.

– Inringaren står på land och har två vänner på vattenskoter som han förlorar visuell kontakt med, sa Lars Nilsson, Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

En stor räddningsinsats inleddes.

En av Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar larmades ut från Säve utanför Göteborg och Sjöräddningssällskapet i Bua gick ut med en båt.

Hårt väder försvårade

– Det blåser kraftigt och går höga vågor i området. Det är också dimmigt, och det försvårar insatsen. Räddningstjänsten från Varberg är också på plats, men deras båt är för liten för att kunna gå ut på öppet vatten i det här vädret. De får hålla sig strandnära, sa Nilsson. 

Strax före klockan 11 återfanns de saknade personerna välbehållna. De hade själva lyckats ta sig i land, men vattenskotern ligger kvar ute i vattnet. Det rapporterar HN

– I och med att de är på land så är sjöräddningsdelen avslutad och vi har kallat hem vår helikopter, säger Annsofi Karlsson, Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, till tidningen.