Stort polispådrag – två gripna i bil

Publicerad

Polisen har en pågående insats i Torslanda på Hisingen under onsdagskvällen efter att två personer gripits i en bil med misstänkt stöldgods.

Polisen söker efter ytterligare misstänkta personer.

– Vi har gripit två. Vi har inte hittat någon mer, men vi håller på och letar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.

Larmet kom vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Omständigheterna var först oklara då polisen var mycket hemlighetsfull om insatsen.

– Det finns speciella skäl till att vi inte kan säga något, sa Tommy Nyman och fortsatte:

– Vi får se vad det landar i.

Bil med stöldgods stoppad

Lite senare står det klart att det handlar om att polisen stoppat två personer i en bil fylld med vad man misstänker är stöldgods. Personerna har gripits misstänka för stöld alternativt häleri.

Vid 22-tiden letade polisen fortfarande efter eventuella kumpaner.

– Vi har inte hittat någon mer, men vi håller på och letar, säger Nyman.

Men vid 23-tiden hade polisen avslutat den aktiva sökinsatsen utan att någon ytterligare misstänkt kunnat hittas.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER