Ung kvinna allvarligt skadad efter knivbråk

Polis har larmats till ett knivslagsmål mellan ett flertal personer i en bostad i Göteborg.

På plats hittar polisen två skadade kvinnor i 20-årsåldern.

– En person ska vara allvarligt skadad, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Fyra personer greps misstänkta för mord- eller dråpförsök, varav tre av dem har släppts fria.

Larmet kom in till polisen vid 07-tiden på söndagsmorgonen. Enligt larmet så pågick ett stort slagsmål med knivar i en bostad i Askim och minst fem personer skulle vara inblandade.

När larmet kom in så skulle gärningsmannen fortfarande ha varit kvar i bostaden – en lägenhet. Polis och ambulans ryckte ut till platsen.

Innan polisen nått fram så nåddes man av information om att det kan finnas allvarligt skadade personer på platsen och att gärningsmannen flytt, möjligen i en bil.

Knivskadad i bröstet

När polis anlände så hittades två skadade personer – två kvinnor i 20-årsåldern. En av dem har skador i bröstet och en i en axel – båda förs till sjukhus.

– En person ska vara allvarligt skadad. Det är alltid allvarligt när kniv används, det kan gå hursomhelst, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Sahlgrenska sjukhuset meddelar via polisen att läget för den ena kvinnan är allvarligt med stabilt och lindrigt för den andra.

Utöver gärningsmannen ska sex personer ha befunnit sig i lägenheten när bråket utbröt, enligt polisens uppgifter. De fyra som finns kvar i lägenheten utöver de skadade greps – samtligt misstänks för mord- alternativt dråpförsök.

– Vi vet ju inte exakt vad som har hänt, därför blir det så. De är personerna har lämnat en berättelse och nu är det upp till polis och åklagare att försöka ta reda på vad som har hänt, säger Gustafsson.

På söndagseftermiddagen anhölls en av de tidigare gripna personerna av åklagare.

Senare på eftermiddagen meddelar polisen att tre av personerna släppts fria och att det enligt åklagaren är troligt att även den fjärde anhållne personen kommer släppas.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. 

 

 

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.