Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stort bråk vid
entrén till sjukhus

Polisen fick på söndagen återigen rycka ut till Sahlgrenska.

Flera personer ska ha brakat samman i ett stort bråk vid ingången.

– Helt plötsligt så brakade helvetet lös, säger en person som fanns på plats när det hände.

– Det är bekanta till de två skjutna i Majorna som är där. Det hade blivit hotfull stämning, säger Frank Karlsson, biträdande vakthavande befäl hos polisen.

I torsdags larmades polisen till Sahlgrenska, eftersom några anhöriga till intagna patienter uppträtt stökigt. Vid 19-tiden på söndagskvällen fick polisen återigen rycka ut. En person som befann sig på platsen berättar för GT att det var fullt slagsmål.

– När vi kom så märkte vi att det var väldigt, väldigt mycket folk inne vid huvudingången. Och efter en stund så blev det... Helt plötsligt brakade helvetet lös. Det var hur mycket folk som helst, säger vittnet.

"Blev förbannade"

Enligt polisen så var upprinnelsen till bråket att några anhöriga blivit mycket upprörda på en vakt på sjukhuset. De som bråkat ska ha varit anhöriga till de två männen som sköts i Majorna, tidigare i februari.

– Det var en väktare som blivit hotad där, han hade rapporterat felparkerade bilar. Det är därför vi har lite polisbilar på plats där. Det är bekanta till de två skjutna i Majorna som är där. Det hade blivit hotfull stämning. Vi är där och lugnar ner det, säger Frank Karlsson från polisen.

Han vill dock inte säga att det varit något bråk.

– Nu har vi inte hört något på ett tag, vi är där för att lugna ner det. Men de blev väl förbannade när de lappade deras bilar, men ingen är gripen än, fortsätter Frank Karlsson.

"Väldigt tumultartat"

Enligt vittnet så tog flera av besökarna illa vid sig när bråket startade.

– Vi och flera andra sprang ut och ställde oss en bit bort, det var väldigt tumultartat i entrén. Folk slog varandra och var väldigt arga.

Enligt polisen var det vid 20-tiden lugnt igen.

– Vi har runt fyra bilar på plats och visar upp oss så att det inte ska hända någonting. En annan kväll vet jag att vi var där och då var det runt 30 personer som satt i entrén. Men hur många det var i kväll har jag ingen uppfattning om, säger Frank Karlsson.

Inte stökigt i helgen

Enligt Sahlgrenska så startade bråket utanför. Det ska ha varit lugnt på insidan, menar sjukhusets presstalesman, Joakim Kenndahl.

– Det har varit ett bråk utanför Sahlgrenska. Men jag vet inte varför, säger han.

Enligt Kenndahl har sjukhuset fått förstärka upp bevakningen på akuten sedan de två männen sköts i Majorna.

– Vi har förstärkt upp vår bevakning. Både den ordinarie, men vi har också tagit in extra bevakning under den här perioden. Vi har också informerat personal och facklig personal om vad vi gör, säger Joakim Kenndahl, som är väl medveten om att det har varit stökigt på avdelningen.

Dock inte i helgen, menar han.

– Vi vet inte vilka som uppehåller sig i de lokalerna där. Det är anhöriga. Vi kan inte hindra någon från att uppehålla sig där.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!