Stort bråk vid
entrén till sjukhus

Publicerad

Polisen fick på söndagen återigen rycka ut till Sahlgrenska.

Flera personer ska ha brakat samman i ett stort bråk vid ingången.

– Helt plötsligt så brakade helvetet lös, säger en person som fanns på plats när det hände.

– Det är bekanta till de två skjutna i Majorna som är där. Det hade blivit hotfull stämning, säger Frank Karlsson, biträdande vakthavande befäl hos polisen.

I torsdags larmades polisen till Sahlgrenska, eftersom några anhöriga till intagna patienter uppträtt stökigt. Vid 19-tiden på söndagskvällen fick polisen återigen rycka ut. En person som befann sig på platsen berättar för GT att det var fullt slagsmål.

– När vi kom så märkte vi att det var väldigt, väldigt mycket folk inne vid huvudingången. Och efter en stund så blev det... Helt plötsligt brakade helvetet lös. Det var hur mycket folk som helst, säger vittnet.

"Blev förbannade"

Enligt polisen så var upprinnelsen till bråket att några anhöriga blivit mycket upprörda på en vakt på sjukhuset. De som bråkat ska ha varit anhöriga till de två männen som sköts i Majorna, tidigare i februari.

– Det var en väktare som blivit hotad där, han hade rapporterat felparkerade bilar. Det är därför vi har lite polisbilar på plats där. Det är bekanta till de två skjutna i Majorna som är där. Det hade blivit hotfull stämning. Vi är där och lugnar ner det, säger Frank Karlsson från polisen.

Han vill dock inte säga att det varit något bråk.

– Nu har vi inte hört något på ett tag, vi är där för att lugna ner det. Men de blev väl förbannade när de lappade deras bilar, men ingen är gripen än, fortsätter Frank Karlsson.

"Väldigt tumultartat"

Enligt vittnet så tog flera av besökarna illa vid sig när bråket startade.

– Vi och flera andra sprang ut och ställde oss en bit bort, det var väldigt tumultartat i entrén. Folk slog varandra och var väldigt arga.

Enligt polisen var det vid 20-tiden lugnt igen.

– Vi har runt fyra bilar på plats och visar upp oss så att det inte ska hända någonting. En annan kväll vet jag att vi var där och då var det runt 30 personer som satt i entrén. Men hur många det var i kväll har jag ingen uppfattning om, säger Frank Karlsson.

Inte stökigt i helgen

Enligt Sahlgrenska så startade bråket utanför. Det ska ha varit lugnt på insidan, menar sjukhusets presstalesman, Joakim Kenndahl.

– Det har varit ett bråk utanför Sahlgrenska. Men jag vet inte varför, säger han.

Enligt Kenndahl har sjukhuset fått förstärka upp bevakningen på akuten sedan de två männen sköts i Majorna.

– Vi har förstärkt upp vår bevakning. Både den ordinarie, men vi har också tagit in extra bevakning under den här perioden. Vi har också informerat personal och facklig personal om vad vi gör, säger Joakim Kenndahl, som är väl medveten om att det har varit stökigt på avdelningen.

Dock inte i helgen, menar han.

– Vi vet inte vilka som uppehåller sig i de lokalerna där. Det är anhöriga. Vi kan inte hindra någon från att uppehålla sig där.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER