Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storsponsorn backar upp Blåvitts höjdare

Nils Wiberg ställer sig bakom Bertil Rignäs efter den hårda kritiken.
Foto: Jan Wiriden

Bertil Rignäs får skarp kritik efter kvittoskandalen.

Men supersponsorn tar Blåvittordföranden i försvar.

– Jag tycker det är överdrivet. Det är nästan att det gränsar att till fjantigt, säger Nils Wiberg, vd för Prioritet Finans.

Prioritet Finans är storsponsor för IFK Göteborg. Bolagets vd, Nils Wiberg, tycker att reaktionerna mot klubbens ordförande, Bertil Rignäs, är överdrivna.

– Jag tycker att dels måste beloppet ha betydelse. Det handlar om 500 kronor. Dessutom kan man faktiskt göra fel. Man får väl lämna det till någon form av utredning, men jag tycker detta fått för stora proportioner, säger han.

Granskades själv 2011

Nils Wiberg och hans Prioritet Finans var 2011 själva utsatta för Uppdrag granskning när programmet avslöjade att bolaget gjorde affärer med kriminella, något som Nils Wiberg konsekvent förnekat.

Och han är inte förvånad över uppståndelsen.

– Jag borde säkert hålla käft. Jag vet inte om många göteborgare inte tycker om mig på grund av detta: Men jag tycker Bertil Rignäs är en mycket bra man. Han tillför mycket till Blåvitt och jag tycker vi ska vara rädda om honom, säger Nils Wiberg.

"De borde skämmas"

Något som däremot får honom att gå i taket är Uppdrag gransknings övriga avslöjanden i programmet. Inte minst den sex timmars öppna bar i Cannes som kostade skattebetalarna närmare en halv miljon kronor.

– Då blir jag förbannad. Det är för jävla löjligt. De borde skämmas tycker jag. Men just när det gäller Bertil så förändrar inte det här vår syn på Blåvitt på något sätt, säger Nils Wiberg och fortsätter:

– Vi är glada för ett cupguld och en tredjeplats. Den här stan behöver idrottsliga framgångar. Nu måste Frölunda komma i gång och vinna sm-guld också. Då gungar hela stan.