Foto: Per Wissing
 Foto: Per Wissing

Storslagen invigning av HBTQ-festivalen

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. HBTQ-festivalen invigs officiellt onsdag kväll 1 juni av landshövdingen Lars Bäckström, och professorn och genusvetaren Tiina Rosenberg.
Invigningsgalan arrangeras i samarbete med Gothia Towers. Under kvällen blir det ulturinslag, artistuppträdanden förutom de två invigningstalarna.
Några timmar dessförinnan, klockan 14.00, invigs Regnbågsparken som ska byggas upp i Bältesspännarparken, av artisten och vissångaren Christina Kjellsson.
Den 5 hålls Regnbågsparaden som avslutas vid konserthuset och där kommer HBTQ-kommunalrådet Thomas Martinsson och genusforskare Ulrika Dahl att tala.
Regnbågsgalan på Liseberg samma kväll leds av Stefan Holm och där dyker ytterligare talare upp: kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén och Tiina Rosenberg som på så sätt får äran att både inviga och avrunda HBTQ-festivalen 2011.
Åke Lundgren
Åke Lundgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER