Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storpublik trots ösregn när superstjärnan intog scenen

Ett rejält skyfall drog in precis när konserten började.
Foto: Lovisa Waldeck
Haifa Wehbe intog scenen på Kungstorget under lördagskvällen.
Foto: Lovisa Waldeck

Arabiska superstjärnan Haifa Wehbe intog scenen på Kungstorget under lördagskvällen.

Trots regn och rusk var det fullt nedanför scenen när konserten drog i gång.

– Jag är här för er. Låt oss ha en rolig kväll, ropade Haifa Wehbe ut över havet av paraplyer.

Regnskurarna och blåsten stoppade inte besökarna på Gothenburg Culture Festival som tagit sig till scenen på Kungstorget under lördagskvällen. 

Huvudartisten på årets festival var den egyptisk-libanesiska megastjärnan Haifa Wehbe. 

Hon har nästan 6 miljoner följare på Instagram och är en av arabvärldens största artister. 2006 blev hon utsedd som en av världens 50 vackraste människor av People Magazine. 

Det är femte året i rad som Gothenburg Culture Festival bokar en arabisk artist som huvudakt. 

– Jag är väldigt glad för detta. Det är mitt första besök i Sverige. Jag har hört mycket om den vackra staden, festivalerna, kulturen och hur mycket människorna älskar att ha kul. Jag ser fram emot att möta publiken, sa Haifa Wehbe inför konserten.

Skyfall under konserten

När Haifa Wehbe klev på scenen vi 21.30 på lördagskvällen gjorde hon det inför ett hav av paraplyer. Under konsertens första minuter började det ösregna över publiken. Några tog skydd under träden i utkanten av torget, men regnet var inget som drog ner stämningen i publiken.

Det är första gången Haifa Wehbe uppträder i Norden och Sverige, har Tasso Stafilidis, som är verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co, tidigare berättat för GT.

Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co, är stolt över att vi för femte året i rad presentera en arabiskspråkig superstjärna till festivalen. 

– Det här är en riktad satsning som leder till faktisk integration och ett bevis för att medvetna konstnärliga val kan ge så här positiva samhälleliga effekter, som dessa konserter givit. 

Han berättar vidare att det ligger mycket tid och planering bakom bokningen. 

– Det är tack vare stödet från det samlade näringslivet i Göteborg och artistens egna intresse för att besöka festivalen, som vi kan genomföra detta helt unika gästspel. Det är första gången Haifa Wehbe uppträder i Norden och Sverige, säger Tasso Stafilidis.