Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalens present till exet – lägenhet för 29 miljoner

Petter Stordalen och Gunhild Stordalen hade varit gifta sedan 2010.
Gunhild och Petter Stordalen separerade i början av november.Foto: PONTUS HÖÖK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

En drygt 250 kvadratmeter stor lyxvåning i centrala Oslo, med fyra sovrum och fem eldstäder.

Det är Petter Stordalens gåva till Gunhild Stordalen, när paret nu separerat efter nio år som gifta.

För att säkra affären nöjde sig Petter inte heller med att betala utropspriset på 22 miljoner norska kronor, utan lade till ytterligare sju, skriver Dagens Næringsliv.

Den 10 november i år gick den norska hotellmiljardären Petter Stordalen och hans hustru Gunhild Stordalen ut med att de skulle separera, efter nio år som gifta.

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild Stordalen i uttalandet. 

Ett par dagar senare stod det klart att Petter i samband med uppbrottet köpt en exklusiv lägenhet i Oslo till Gunhild, men vad han faktiskt betalade var höljt i dunkel.

Prislappen: 29 miljoner norska kronor

Nu kan den norska tidningen Dagens Næringsliv avslöja prislappen: 29 miljoner norska kronor, vilket motsvara 30,2 miljoner svenska.

Transaktionen hanterades via Petter Stordalens egendomsbolag ”Strawberry Fields” och enligt Dagens Næringsliv bjöd Petter sju miljoner norska kronor mer än utropspriset på 22 miljoner.

Gunhild nya lya upptar ett helt våningsplan.Foto: Skärmdump / Google Maps

Den lyxiga lägenheten ligger på Inkognitogata i centrala Oslo, är 252 kvadratmeter stor och upptar ett helt våningsplan.

Lägenheten har fyra sovrum, fem eldstäder och två badrum och Gunhild Stordalen bekräftar för Dagens Næringsliv att hon så småningom kommer att flytta in i paradvåningen.

”Har ingen kommentar utöver det”, skriver Gunhild i ett sms till tidningen.

Innan separationen bodde Petter och Gunhild tillsammans i en enorm lyxvilla på halvön Bygdøy i västra Oslo. Villan, som är en av Norges dyraste, har ett värde på mellan 80 och 100 miljoner kronor.

Men Gunhild får inte bara lägenheten med sig efter separationen. Enligt källor till den norska tidningen VG har hon nämligen rätt till ytterligare 100 miljoner kronor.

TV: Petter Stordalen: ”Vi miste det vi hade i början”

Berättar om relationen med Gunhild i en intervju med Niklas Svensson.