Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalens oväntade bröllopskupp: ”Dröm”

Hotellmagnaten Petter Stordalen (till höger) bjöd Ola och Andréa på ett överraskningsbröllop när Nordic Choice hade konferens i Tele2 Arena i helgen.Foto: Nadia Frantsen, Nordic Choice
Andrea och Ola fick varandra inför 3 000 jublande åskådare på Tele 2 Arena i Stockholm.Foto: Nadia Frantsen, Nordic Choice
Andréa Buhre fick ett bröllop av sin högste chef Petter Stordalen.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Bröllopsfixaren Petter Stordalen är själv lyckligt gift med hustrun Gunhild.Foto: JARI KANTOLA/STELLA PICTURES

Andréa Buhre, 33, trodde hon skulle på en vanlig konferens – men hennes chef, Petter Stordalen, hade helt andra planer.

– Han kom fram till mig och sa: "Litar du på mig?" Sedan tog han min hand och vi sprang i väg, säger Andréa.

Några minuter senare ledde Petter henne fram till hennes älskade Ola och inför tusentals åskådare i Tele2 Arena fick Andréa sitt drömbröllop.

I helgen skrev hotellmagnaten Petter Stordalen över sin förmögenhet, motsvarande 25,7 miljarder kronor, till sina barn.

Och så gav han Andréa Buhre från Helsingborg ett bröllop.

 

LÄS MER: Petter Stordalen ger bort 25 miljarder till sina barn

 

– Jag vet inte riktigt själv vad det var som hände, säger hon nu, några dagar senare.

Hon arbetar på Clarion Grand Hotel i Helsingborg och var i Stockholm för Nordic Choices årliga vinterkonferens för olika anställda inom koncernen.

Nygifta Andréa och Ola tillsammans med döttrarna Lily, 4, och Belle, 1,5 år.Foto: Nadia Frantsen, Nordic Choice

Inför den hade besökarna uppmanats att göra en film om vad deras största dröm var. Andréa spelade in sin inne i en kyrka.

– I filmen förklarade jag att min största dröm var att gifta mig. Jag sa att Nordic Choice är som en familj för mig och eftersom jag inte har en närvarande far hade det varit en ära om Petter lämnade över mig till min blivande man.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

Fick ta på sig brudklänning

Från scen i Tele2 Arena, där tillställningen hölls, uppfyllde Petter Stordalen flera av drömmarna.

Sedan kom han fram till Andréa och frågade om hon litade på honom. Hon sa ja och de sprang ut till en loge – där hon fick ta på sig en brudklänning.

– Under tiden hörde jag från storbildsskärmarna att de hade filmat min man Ola som berättade hur vi träffades och att vi fått två fina barn. Och så spelades det upp bilder på oss, säger Andréa.

Till tonerna av Kents "Utan dina andetag" ledde Petter Stordalen fram sin medarbetare Andréa Buhre till blivande maken Ola.Foto: Nadia Frantsen, Nordic Choice

Arenan släcktes ner och till tonerna av Kents "Utan dina andetag" ledde Petter Stordalen Andréa till Ola.

– Jag hann inte reflektera och jag tror att Petter var mer nervös än mig. Orkestern satte i gång och vi gick fram till scen där han lämnade över mig. Och där blev jag gift, säger Andréa Buhre.

https://www.instagram.com/p/BeLQHn4AYzY/?taken-by=gunhild_stordalen

Petters bröllopskupp avslöjades av hans hustru Gunhild, som på sitt Instagramkonto lagt ut en film på den kärleksfulla stunden.

"Var försiktig med vad du önskar dig ... och se till att du drömmer tillräckligt stort", skriver Gunhild Stordalen på Instagram.

Gifter sig igen

Döttrarna Lilly, 4, och Belle, 1,5 fick vara med och föreviga sina föräldrars stora kärleksögonblick. Men givet omständigheterna visste inte alla som står Andréa och Ola nära vad som skulle hända och de missade därmed bröllopet.

 

LÄS MER: Stordalens lista – innan Gunhild dör

 

Men de kompenseras senare.

– Jag önskar att alla mina nära och kära hade kunnat närvara, men det här hade varit topphemligt. Det löser vi genom att gifta oss igen i sommar, säger Andréa.