Stordalens ovanliga gåvor – till svenske pojkvännen

Jens Bredberg med en klocka föreställande flickvännen Emilie Stordalen.
Foto: INSTAGRAM
Emilie Stordalens julkalender uppskattas av följarna på Instagram.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVÄLLSPOSTEN
Petter, Gunhild och Emilie Stordalen tillsammans med Jens Bredberg. Gunhild och Petter har nu gått isär.
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Emilie Stordalens egengjorda julkalender till svenske pojkvännen Jens Bredberg gör succé på Instagram.

Alla adventsluckor, däribland ett mobilskal och en klocka, kommer med ett tryck på just Emilie.

”Genialt”, kommenterar en av följarna.

Det var i mars i år som vi berättade att Emilie Stordalen, 27, dotter till hotellmogulen Petter Stordalen, är tillsammans med Jens Bredberg, 36, från Alingsås.

Emilie Stordalen och Jens Bredberg figurerar ständigt i vandras Instagram-flöden. Nyligen visade paret upp julkalendern som Jens fått av Emilie. Adventsluckorna består av olika föremål – däribland ett mobilskal, en klocka och en mugg – som alla pryds av Emilies nuna.

”Jag förstår inte varför Jens Bredberg är så missnöjd med årets julkalender?” frågar sig Emilie Stordalen i Instagram-inlägget som innehåller ett bildspel där Jens nyttjar gåvorna.

Följaren: ”Magiskt”

Tilltaget har gått hem hos följarna. ”Magiskt”, konstaterar en person. ”Genialt”, skriver en annan. Men många nöjer sig med att bara posta skrattande emojis.

https://www.instagram.com/p/B5pI9RGgn6K/

Senast i fjol skrev Petter över sitt bolag Strawberry Holdings AS till sina tre barn – Emilie, Henrik och Jakob. Tillgångarna var då värderade då till runt 25 miljarder kronor. Petter skrev över 99, 99 procent av aktierna, vilket innebär att han med sina 0,01 procent av bolaget säkrar kontrollen över verksamheten livet ut.

Emilie kommenterade saken i en intervju i norska Verdens gang:

– Jag känner mig ödmjuk och överväldigad på samma gång. Det är så stora värden att jag nästan inte kan ta in det. Stora värden är en sak, men det jag först och främst tänkte på vid överskrivandet var det stora och tunga ansvar vi har i förhållande till att vi ska vara så mycket mer än bara en hotellkedja.

Jens Bredberg är också verksam i Stordalen-koncernen, som marknadschef på hotellet The Thief i Oslo.