Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stordalens nya plan – med Ullared-Boris

Petter Stordalen berättar om sina planer.
Petter Stordalen bygger ett nytt hotell i Varberg. Foto: NORA LOREK
Mitt i Västerport, som stadsdelen ska heta, kommer ett hotell att resas av fastighetsbolaget Casmé, där Gekås vd Boris Lennerhov är styrelseordförande. Foto: HENRIK JANSSON

Ett storslaget hotell med över 200 rum, saluhall och skybar i en västsvensk sommarpärla.

Det är Petter Stordalens nya jättesatsning – tillsammans med Boris Lennerhov.

– Petter tycker att han och jag är extremt lika. Vi fann varandra, säger Lennerhov.

I Varberg, alldeles intill havet, ska en helt ny stadsdel byggas upp och då får staden samtidigt ett nytt landmärke.

Mitt i Västerport, som stadsdelen ska heta, kommer ett imponerande hotell att resas av fastighetsbolaget Casmé, där Gekås vd Boris Lennerhov är styrelseordförande. Också Vesterhavsgruppen, där Lennerhov innehar samma post, är involverade i projektet.

Boris kommer själv att ha en ägarandel i hotellet som blir 14 våningar högt med takterass, skybar, utegym, lekplats och över 200 rum.

Därtill blir det saluhall och foodcourt.

Och nu står det klart vilka som ska driva själva hotellet: hotellkedjan Nordic Choice med miljardären Petter Stordalen i spetsen.

– Det är ett originellt läge med fantastisk havsutsikt från fjärde våningen och uppåt, säger Boris Lennerhov.

En skiss av hotellet som ska resas i Varberg. Foto: Pressbild

Petter Stordalen gillar ”Ullared”

Han säger att man försökt med ett liknande projekt tidigare tillsammans med Nordic Choice, i Halmstad, men att det uppdraget då gick till någon annan.

Därför känner han Petter Stordalen sedan tidigare. Den norske hotellmagnaten är också ett stort fan av tv-serien ”Ullared”, som sänds i Kanal 5.

– När jag träffade Petter Stordalen första gången visste han väl vem jag var. Han har sett massor av Ullaredsprogram på norsk tv. Han kunde återge det mesta, säger Boris Lennerhov och fortsätter:

– Petter tycker att han och jag är extremt lika. Vi fann varandra. Affärsmässigt är vi ganska lika och man kan säga att det handlar om att våga, att ha passion och att vilja. Även om Stordalen har min passion gånger tre ...

Boris Lennerhov. Foto: HENRIK JANSSON

Petter Stordalen: ”Många hundra miljoner”

Petter Stordalen var under måndagen på plats i Varberg och pratade om investeringen.

– Det är många hundra miljoner. När man börjar med ett projekt vet man att det aldrig riktigt går som man tänker sig. Det blir alltid lite dyrare. Även om det är ordning och reda med svenska aktörer. Men det är viktigt att inte kompromissa mot slutet. Man måste våga gå hela vägen fram. Det är som när man bakar en tårta. Man måste pynta tårtan. Utan pyntet har man inget att sälja, sa han om hotellbygget på presskonferensen som hölls, uppger Hallands Nyheter.

Tanken är att hotellet ska stå klart år 2023.