Foto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong

Stordalen vill bilda allians med Sverige

Publicerad

Hotellkungen Petter Stordalen talar ofta gott om Sverige.

Nu slår han ett slag för att grannländerna ska bilda union.

– Norsk olja och svensk organisationskultur. Vi hade blivit en finansiell supermakt, säger han.

På torsdagen har Petter Stordalen stor fest för sina närmaste vänner. Festens tema är svenskt och är på många sätt en enda stor hyllning till Sverige från den norske hotellkungen.

Den norske hotellkungen talar ofta gott om Sverige och har många hotell i landet. Dessutom kommer hans hund Qross från Sverige.

– Jag ligger och drömmer om vilken fantastisk union det skulle bli mellan Sverige och Norge, säger han till GT när vi pratar inför hans årliga 16-majfest.

70 000 svenskar jobbar i Norge

Enligt en undersökning som bemanningsföretaget Proffice gjort, jobbar 70 000 svenskar i Norge. Och enligt undersökningen är deras chefer mycket förtjusta över svenskarnas arbetsmoral.

Drömmer om union

Men Petter Stordalen nöjer sig alltså inte med svensk arbetskraft utan slår ett slag för att länderna ska gå samman.

– Norsk olja och svensk organisationskultur. Vi hade blivit en finansiell supermakt, säger han och drömmer vidare:

– Vi hade tagit hem Melodifestivalen hela tiden. Och tänk vilken idrottsnation! Fotboll, ishockey, ett stafettlag med Petter Northug och Marcus Hellner. Alpinlag med Aksel Lund Svindal.

– Det hade varit helt fantastiskt!

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER