Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stordalen säljer ännu ett lyxhotell – för 1,5 miljarder

Petter Stordalen investerade så sent som i somras i ett nytt hotell i Köpenhamn, Villa Copenhagen. Nu tvingas han sälja ett annat hotell i samma stad.
Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Petter Stordalens imperium är i gungning.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Petter Stordalen säljer ännu ett av sina lyxhotell, uppger Dagens Naeringsliv. 

Det handlar om ett av hans flaggskepp, femstjärniga Skt Petri i Köpenhamn.

Köpeskillingen ska ligga på drygt 1,5 miljarder, enligt norska mediauppgifter. 

Hotellbranschen är en av de absolut hårdast drabbade till följd av pandemin och Petter Stordalen är en av giganterna i branschen. Han har inte gjort någon hemlighet av att hans imperium är i gungning och bekräftar att han tvingas sälja för att få in kapital.

– Affären ger oss större möjligheter att gå stärkta ur krisen. Men det är också så att en stor del av pengarna ska användas för att betala av skulder, säger han till norska DN.

Köpare av Skt Petri, som Stordalens bolag tog över för åtta år sedan är amerikanska investeringsbolaget Starwood Capital. Stordalens bolag Nordic Choice ska dock fortsätta att driva det femstjärniga hotellet i Köpenhamn.

Sålde Amaranten

Detta är den andra storaffären Stordalen mer eller mindre tvingas till på grund av Corona-krisen. Under förra året sålde hans egendomsbolag Strawberry av fastigheten som huserar klassiska Clarion Amaranten på Kungsholmen i Stockholm.

Stordalen har också nyligen satt ett av sina hotell i konkurs, Comfort Hotel Stavanger. 

I samband med konkursen berättade Torgeir Silseth, koncernchef i Nordic Choice, för E24.no att man förlorat gigantiska pengar under krisen.

Gigantiska förluster

Det handlade om ett inkomsttapp på runt 400 miljoner norska kronor bara för hotellen i Stavanger-regionen.

Totalt förlorar Nordic Choice-koncernen, där mer än 100 hotell ingår, enorma pengar. Det handlar om miljonbelopp varje dygn.

Petter dotter, Emelie, som nyligen tog över som chef för bolaget har tidigare berättat: 

”Jag tänker lite på mig själv, men det är inte framför allt för min egen del som jag är oroad. Jag tänker på de 17 000 vi är ansvariga över. För om det här inte försvinner på det sätt jag tror att det gör, då kommer det här ha stora konsekvenser för människors vardagsliv”.
Se mer: Så sa Petter Stordalen i våras