Petter Stordalen och hustrun Gunhild – hon beskrev kvällen som bilden togs som "perfekt". Foto: INSTAGRAMPetter Stordalen och hustrun Gunhild – hon beskrev kvällen som bilden togs som "perfekt". Foto: INSTAGRAM
Petter Stordalen och hustrun Gunhild – hon beskrev kvällen som bilden togs som "perfekt". Foto: INSTAGRAM
Petter Stordalen och Gunhild. Foto: OLLE SPORRONGPetter Stordalen och Gunhild. Foto: OLLE SPORRONG
Petter Stordalen och Gunhild. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CORNELIA NORDSTRÖMFoto: CORNELIA NORDSTRÖM
 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Stordalen pressas att avslöja hemligheterna

Publicerad

Sin ögonsten Öbbe.

Eller sin livspartner och stora kärlek Gunhild.

Framför kameran pressas Petter Stordalen att göra det svåra valet.

Petter Stordalen älskar sin schäfer Öbbe som han på Instagram varit ute och hyllat som världens bästa kompis.

Likaså älskar han, givetvis, hustrun Gunhild som han stöttat med hela sitt hjärta under hennes kamp mot den dödliga bindvävssjukdomen systemisk skleros.

Men om han måste välja mellan dem – vad gör han? Då blir Petter Stordalen tyst en, för att vara honom, lång stund.

Öbbe och Petter Stordalen – ett radarpar.Foto: Instagram

Petter Stordalen älskar kaviar

Nu var måhända valet inte så allvarligt som det kanske låter, utan en av 56 (jo, 56) frågor som Petter Stordalen besvarar i ett klipp med rubriken "50 frågor med Petter A. Stordalen" (jo, 50 ...) som hotellkedjan som han driver, Nordic Choice Hotels, lagt upp på sin Facebooksida.

På knappt två dygn har klippet visats 46 000 gånger och där berättar Petter Stordalen om banaliteter, funderar över lite svårare frågeställningar – och avslöjar sådana där hemligheter som vi alla har. Som exempelvis vilken huvudstad som föredras av Stockholm och Oslo.

– Kanske Stockholm, säger Petter Stordalen rappt i klippet.

 

LÄS MER: Petter Stordalens kärleksförklaring till Öbbe

 

Han visar också upp sitt favoritplagg alla kategorier – en onepiece på vilken det finns reklam för ett Kaviarmärke. 

För Petter Stordalen, han äter minsann kaviar varje dag, han. Gärna på en skiva grovt bröd med lite majonäs på toppen.

– Jag älskar det! utbrister Petter Stordalen.

Petter och Gunhild.Foto: INSTAGRAM

Svaret på svåra frågan

Han gillar pizza, har sett musikalen "Purple Rain" tre gånger och han föredrar vita väggar framför svarta för att han tycker att svart blir för tråkigt. Man får även veta att invigningen av Posthotellet i Göteborg är den kanske bästa hotellinvigning han varit med om.

Och mycket, mycket mer.

 

LÄS MER: Petter Stordalen avslöjar hur han träffade Gunhild

 

Sedan var det ju då den där frågan om Gunhild eller Öbbe.

Visserligen är det en känslokamp för Petter Stordalen, men när det väl kommer till kritan så ler han och konstaterar med all tydlighet:

– Gunhild.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER