Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stordalen om hjälpen från svenska kärleken

Stordalen om tuffaste krisen: Kärleken ger styrka i svårare tider.
Coronaåret har slagit hårt mot Petter Stordalens verksamhet, men han har också hittat kärleken på nytt.
Foto: ANTON SOGGIU / SOGGIU PHOTO
Petter Stordalen och Märta Elander Wistén åker elscooter i centrala Stockholm i början av november.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Corornaåret har slagit hårt mot Petter Stordalens verksamhet, han räknar med en minskad omsättning på 6,5 miljarder från mars till årets slut.

Men han har också hittat kärleken på nytt i Märta Elander Wistén, 30. 

– Det är väldigt fint att bli kär och det ger en styrka när tiderna är krävande. Du får andra saker att fokusera på, säger Stordalen till Dagens industri.


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

I november förra året meddelade Petter och Gunhild Stordalen att de valt att gå skilda vägar. 

När coronapandemin slog till på allvar i början av mars så drabbades Petter Stordalens bolag hårt.

Dels den hotellverksamhet han byggt upp under många år och dels den delen av flygbolaget Ving som han köpte under förra året. 

– Glaset är halvfullt eller halvtomt, för mig är glaset alltid halvfullt. Vi har tappat och kommer att tappa runt 6,5 miljard i omsättning från att krisen startade till det att vi är klara med det här året. Vi tror också att vi kommer att tappa mycket i januari, februari och mars och april och sen är det sannolikt att vi går mot bokstavligt talat ljusare tider, säger Petter Stordalen till Dagens industri om hotellkedjans förlust under året. 

Stordalen säger vidare att pandemin för honom likt de flesta andra gett ett begränsat socialt umgänge.

– Men jag har min nära familj, mina barn och Märta som varit där och till jul ska jag besöka min mor och träffa mina syskon så jag håller på smittreglerna. Det har varit en helt overklig situation, säger han till Di.

”Väldigt fint att bli kär”

Märta Elander Wistén, 30, är Stordalens nya kärlek.
Foto: ANTON SOGGIU / SOGGIU PHOTO

Märta Elander Wistén, 30, från Särö är Stordalens nya kärlek och de båda blev ett par i början av pandemin. Petter har tidigare berättat för Aftonbladet att de träffades av en slump och fortsatte att hålla kontakten och att de senare hamnade i lockdown tillsammans.

– Det är väldigt fint att bli kär och det ger en styrka när tiderna är krävande. Du får andra saker att fokusera på. Det kommer ha varit ett år från mars till mars, 12 månader, där att vara ensam med Öbbe, som är hund, blir extra tomt. När Märta är där eller Jakob min son är där, då är skillnaden enorm. Det blir musik och det blir liv det är glädje och det är fokus på andra saker – men jag har gett all min tid och min energi på hur vi ska ta bolagen igenom krisen, säger Stordalen till Di.


Se också:

Brutala tappet för hotellmagnaten: Har förlorat runt 6,5 miljarder.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.