Stordalen: Jag har inte lagat mat på 15-20 år

Pandemiåret har slagit hårt mot Petter Stordalens affärsimperium. I en stor intervju med GT berättar han om livet mitt i krisen, kärleken och den verkliga Petter Stordalen.
Märta Elander Wistén, 31 och Petter Stordalen, 59, på premiär i Stockholm.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
Petter Stordalen har tidigare berättat att det bästa han vet är att äta middag tillsammans med Märta.
Foto: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 59, har släppt en ny bok med namnet ”Apollo-Metoden”.

I den skriver han bland annat om livet i pandemin, svenska flickvännens betydelse och att aldrig lagat mat hemma.

”Med undantag för jobbärenden i gallerior har jag inte varit i en matbutik sedan 90-talet”, skriver han enligt norska Dagbladet

I början av pandemin träffade Petter Stordalen sin flickvän Märta Elander Wistén, 31. 

Perioden var tuff för hotellmagnaten vars verksamheter började gå allt sämre på grund av situationen. Han tvingades säga upp- och permittera personal och han var rädd för att han inte skulle vara den starka och självsäkra mannen som Märta fallit för tidigare. 

Det visade sig dock vara fel. Svenskan tog sig till Oslo och där blev hon kvar tillsammans med Stordalen i hela 102 dagar.

– Jag kan sammanfatta vad Märta betydde för mig under den perioden: Jag började sova gott, äta gott och skratta gott, det är faktiskt något av det viktigaste för att ta sig igenom en kris, säger Stordalen till Dagbladet.  

Har inte lagat mat på 15-20 år 

Att just äta gott är någonting som Petter Stordalen tidigare sagt att han gärna lägger pengar på. Att laga mat hemma däremot tillhör inte direkt vanligheterna, i boken skriver han att det var 15-20 år sedan han ställde sig i köket. 

”Jag hade aldrig lagat mat hemma, inte någon annanstans heller för den delen. Jag var för upptagen med mitt jobb och kom fram till att andra ändå är bättre än jag på att laga mat. Med undantag för jobbärenden i gallerior hade jag inte varit i en mataffär sedan 90-talet”, skriver han i boken.

Informationen förvånade flickvännen Märta som då genast ville bjuda Stordalen på hemlagad mat. I boken skriver Stordalen att det smakade bättre än någon mat på alla Oslos restauranger. 

Har tagit nästa steg med flickvännen 

Kanske blir det ännu mer av den varan framöver. Innan jul avslöjade paret nämligen att de numera är sambor, både i Oslo och i Stockholm. 

– Det känns underbart och fungerar väldigt bra. Jag är den lyckligaste mannen i världen, har Petter Stordalen tidigare sagt till Aftonbladet. 

Se också: 

Under coronapandemin har Petter Stordalens flickvän Märta Elander Wistén varit ett stort stöd för honom.