Gunhild och Petter Stordalen är på semester i Frankrike. Foto: GEJO FOTO, SWEDEN / /GEJO.SE/ALL OVER PRESS GÖRAN JOHANSSON
Gunhild och Petter Stordalen är på semester i Frankrike.  Foto: GEJO FOTO, SWEDEN / /GEJO.SE/ALL OVER PRESS GÖRAN JOHANSSON

Stordalen har lagts in på sjukhus i Frankrike

Publicerad

Gunhild Stordalen har blivit inlagd på sjukhus i Frankrike. 

Det är via sin Instagram som hon skickar en hälsning till alla sina följare och hyllar samtidigt den franska sjukvården. 

"Även om sjukhusbesök under semestern är fel med tanke på både tid och plats, så är det den rätta platsen att få negativa (test)resultat", skriver hon på sin Instagram. 

Filantropen och miljöaktivisten Gunhild Stordalen har fått spendera delar av sin semester i Frankrike på ett sjukhus.

På sin Instagram, där hon har över 77 000 följare, skrev hon inledningsvis så här om vistelsen:

"Även om sjukhusbesök under semestern är fel med tanke på både tid och plats, så är det den rätta platsen att få negativa resultat".

Efter att bilden legat ute ett dygn så förtydligade hon texten genom att skriva att det handlade om negativa testresultat – vilket är någonting positivt för hennes sjukdomstillstånd.

Hyllar sjukvården

Stordalen passar också på att hylla den franska sjukvården.

"Efter att ha fått ta del av den franska sjukvården ( rankad av World Health Organization som den bästa i världen) så hoppas jag att få fortsätta med något annat som det här landet är bra på: strandterapi."

Hennes följare har flockat till hennes sida med lyckoönskningar och positiva kommentarer:

https://www.instagram.com/p/BXqFpZpA6zB/?taken-by=gunhild_stordalen

"Tänker på dig. Du är stark", skriver en användare. 

"Hoppas du blir bättre snart! Hejar på dig", skriver en annan. 

Gunhild Stordalens kamp mot den obotliga och dödliga bindvässjukdomen, diffus kutan systemisk skleros, har fått stor uppmärksamhet tillsammans med hennes kamp för en klimatsmartare värld. 

Jobbar för en klimatsmartare värld 

På EAT Stockholm Food Forum, tidigare i sommar, höll hon ett brandtal inför kungligheter och företagsledare.

–  Jag har en bekännelse. Jag bryr mig inte så mycket om mat. Jag bryr mig om människor, att rädda liv. Jag bryr mig om grundläggande mänskliga rättigheter som ren luft och färskt vatten, sa Gunhild Stordalen i sitt tal.  

 

LÄS MER: Gunhild Stordalens glädje– besked i sjukdomskampen 

 

Kort sjukhusvistelse

https://www.instagram.com/p/BXsgpovgPDe/?taken-by=gunhild_stordalen

Gunhild Stordalen ser ut att varva sjukhusbesöken i Frankrike med strandbesök. Dagen efter sjukhusbilden ligger hon på stranden tillsammans med maken Petter Stordalen. 

"Underskatta aldrig effekten av strandterapi och havsvitamin", skriver hon på sin Instagram.

"Strandterapi" är något som en del hälsorådgivare rekommenderar kroniskt sjuka personer att ägna sig åt. Det går ut på att strandbesök ska verka både antidepressivt, lugnande samt smärt- och stresslindrande.

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER