Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stordalen drabbade av tjuvar – på semestern

Petter och Gunhild Stordalens jaktstuga har råkat ut för inbrott under tiden som de är på semester. Foto: IBL

Inbrottstjuvar har tagit sig in i hotellmiljardären Petter Stordalens jaktstuga, rapporterar norska medier.

Stöldgodset: Öl, en massa mat, fiskenät och verktyg.

– Fönstret är inte stort, så vederbörande kan inte vara storvuxen, säger Svein Moen, som arbetar för Petter Stordalen, till Telemarksavisa.

På fredagen fick norska polisen i distrikt Sør-Øst in en anmälan om ett inbrott i en enskilt belägen stuga, precis på gränsen till naturskyddsområdet Brattefjell-Vindeggen.

Stugan tillhör, enligt Telemarksavisa, hotellmagnaten och mångmiljardären Petter Stordalen, som även uppges äga 1300 hektar jaktmark i området. 

 

LÄS MER: Bilden avslöjar 55-årige Stordalens superkropp

 

Tidningen har pratat med Svein Moen, en lokal tillsynsman för ett av Stordalens fastighetsföretag.

– En ruta är krossad och en eller flera personer har tagit sig in i stugan. Fönstret är inte stort, så vederbörande kan inte vara storvuxen, säger Moen till Telemarksavisa.

– Det har stulits lite öl, en hel del mat, fisknät och ett verktygsset, fortsätter Moen.

Petter Stordalen äger stugan där det varit inbrott samt 13 000 hektar jaktmark i området, skriver norska medier. Foto: BJÖRN LANGSEM/DAGBLADET

Makarna på semester

Någon skadegörelse invändigt ska dock inte ha skett, uppger Telemarksavisa.

– Jag kan inte se att det har gjorts någon skada på inventarier eller något annat i stugan – bortsett från att en ruta är krossad och att det har rumsterats om lite i mathyllorna, säger Svein Moen till tidningen. 

Inbrottstjuvar har tagit sig in i hotellmiljardären Petter Stordalens jaktstuga, rapporterar norska medier. Foto: Privat
Inbrottstjuvar har tagit sig in i hotellmiljardären Petter Stordalens jaktstuga, rapporterar norska medier. Foto: Privat

Till norska Dagbladet uppger polisen att inbrottet förmodligen skett nyligen.

– Inbrottet skedde troligen för några dagar sedan, säger Marius Knudsen vid Sør-Østs polisdistrikt till Dagbladet.

 

LÄS MER: Stordalens lista – innan Gunhild dör

 

Vid den tidpunkten tycks dock Petter Stordalen, tillsammans med hustrun Gunhild Stordalen, ha befunnit sig långt bort från den norska vildmarken. 

Att döma av miljardärparets förekomst i sociala medier tyder nämligen mycket på att de för tillfället semestrar på Franska rivieran.

Inte överens om allt

På Instagram har läkaren, miljöaktivisten och filantropen Gunhild Stordalen, lagt ut flera bilder på de båda tillsammans, och taggat posterna ”Saint-Tropez”. 

Det är idel leenden och sydfranskt solsken som visas upp, men makarnas inställning till den senare företeelsen verkar inte harmoniera fullt ut.  

https://www.instagram.com/p/Bl204AXjF97/?hl=sv&taken-by=gunhild_stordalen

På en av bilderna syns Petter Stordalen – utsträckt i en solstol – jobba skoningslöst på sin redan imponerande bränna, medan Gunhild Stordalen har tagit skydd i skuggan med en rejäl tub solskyddsfaktor i näven och en bredbrättad solhatt på huvudet.