Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Explosion vid storbrand i husbil

En kraftig brand härjade i en husbil i Habo, nordväst om Jönköping.

Branden var kraftig och enligt polisen exploderade även gasoltuber ombord husbilen.

– Det har varit ett snabbt brandförlopp. Det är bara skelettet kvar, sa Mikaela Warhed, teamledare vid SOS Alarm initialt, säger Mikaela Warhed, teamledare vid SOS Alarm.

Larmet om branden kom vid 17.15-tiden på måndagseftermiddagen.

– Räddningstjänsten är framme. De håller på att släcka ner det av husbilen som inte brunnit upp. Det har varit ett snabbt brandförlopp. Det är bara skelettet kvar, sa Mikaela Warhed, teamledare vid SOS Alarm initialt.

Enligt polisen har det brunnit kraftigt i husbilen.

– Som det ser ut verkar det ha varit en väldigt kraftig brand och att husbilen är utbrunnen. Det ska ha varit någon explosion av någon gasoltub, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson i region Öst.

”Helt övertänd”

Bilen ska, enligt SOS, inte ha varit under färd när branden uppstod.

– Husbilen stod parkerad på en gata och började brinna, oklart varför. Den är helt övertänd och vi är på plats och släcker ner, säger ledningsoperatör på Jönköpings räddningstjänst. 

Vid klockan 18.30 hade räddningstjänsten lyckats få släckt branden, men de var fortfarande kvar.

– Den hade brunnit ganska mycket, men vi är kvar och undersöker. Vi har ingen prognos i nuläget, säger räddningstjänstens ledningsoperatör i Jönköping.

Det finns inte några personskador rapporterade i samband med branden.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om brand utan misstanke om brott.