Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbrand i fabrik – "är totalt övertänt"

En storbrand utbröt i en pelletsfabrik och hyvleriverkstad i Tibro natten mot fredagen.

Flera byggnader brann men ingen person kom till skada.

– Det blev sådan panik. Polisen väckte oss mitt i natten och det var bara att ta katterna och lämna, säger Towe Ljunggren som hyr ett hus på sågverksområdet.

Det kommer att dröja innan polisen kan komma in för att göra en teknisk undersökning.

Räddningstjänsten fick larmet klockan 02.19 om att en brand utbrutit på Sörsågen, ett sågverk med träindustri strax utanför Tibro.

Byggnaderna innehöll både en pelletsfabrik och en hyvleriverkstad.

Räddningstjänsten hade tre styrkor på plats under natten och eftersläckningsarbetet pågick fredagsförmiddagen.

Det handlar totalt om tre byggnader som har brunnit ned. Det fanns även andra byggnader i närheten som hotades men räddningstjänsten lyckades rädda dessa. Det var i pelletsfabriken som branden startade.

Två personer evakuerades från området och kördes till anhöriga i området.

Väcktes av polisen

En av de som tvingades lämna sitt hem var Towe Ljunggren som hyr en bostad av Sörsågen. Hon väcktes av att polisen ringde på dörren mitt i natten.

– Det blev sådan panik med allting. Polisen väckte oss mitt i natten och det var bara att klä på sig, ta med katterna och gå ut, säger hon.

På morgonen fick hon för en kortare stund komma tillbaka till platsen för att tömma sin frys. Elen gick vid branden så området är strömlöst Towe Ljunggren blev då vittne till förödelsen.

– Det är ingenting kvar av de byggnaderna, de fick brinna ner. D koncentrerade sig på att det inte skulle sprida sig till andra hus. Det var tre hus som låg väldigt angränsande. Jag hade branden precis rätt över gårdsplanen, säger Towe Ljunggren.

– Vi har varken tillgång till vatten, el eller någonting.

Stora materiella skador

Branden orsakade inga personskador men det blev stora materiella skador.

– Räddningstjänsten kommer att höra av sig till oss när vi kan sätta upp avspärrningsband, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg. Det kommer att brinna ett bra tag till. Det går inte att rädda, det kommer att brinna ner.

På fredagseftermiddagen hade polisen ännu inte hört av räddningstjänsten.

En förundersökning gällande grov mordbrand är inledd.