Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbråk på Berts flyktingförläggning

Bert Karlsson äger flyktingboendet Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara.
Foto: Johan Främst
Polisen fick larm från Bert Karlssons flyktingboende Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara vid halv elvatiden på tisdagskvällen.
Foto: Johan Främst

Omkring 100 personer var inblandade i ett bråk på Bert Karlssons flyktingförläggning Stora Ekeberg utanför Skara sent på tisdagskvällen.

Under natten har väktare varit på plats på anläggningen.

– Det går inte att göra något åt detta, säger Bert Karlsson, ägare till flyktingboendet.

Polisen fick larm från Bert Karlssons Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara vid halv elvatiden på tisdagskvällen.

– Vi fick samtal därifrån om att det var bråk mellan boende på adressen, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl vid polisregion Väst. Vi skickade ut ett flertal enheter, men det lugnade ner sig när vi kom dit.

När polis kom till platsen lugnade det sig. Polisen har tagit upp en anmälan gällande misshandel. 

Behålla lugnet

– Jag har inga uppgifter om vad som är upprinnelsen till bråket. Ingen har förts till sjukhus och jag har inga uppgifter att någon skadats allvarligt, säger Henrik Sterner.

Under natten tog boendet in väktare som fanns på plats under natten för att behålla lugnet.

Stora Ekeberg är ett gammalt sanatorium som för några år sedan gjordes om till flyktinganläggning. Anläggningen har 400 bäddar och det är Jokarjo AB, som ägs av Bert Karlsson, som bedriver verksamheten.

Det är inte första gången som det uppstår bråk på den stora anläggningen. För drygt ett år sedan uppstod också ett storbråk så att polis fick tillkallas.

Upprinnelsen till bråket var när ett antal personer kom till anläggningen under tisdagen.

Förstör för andra

– Så lite problem det egentligen är trots att det är så många personer, säger Bert Karlsson. Det är nära ofattbart egentligen vill jag påstå. Men det är några stycken som förstör för den stora mängden. 

Just nu bor cirka 500 personer på anläggningen.

– Det går inte att göra något åt detta, säger Bert Karlsson. Vi har 30 anläggningar och det är knappt något överhuvudtaget. Att det inte händer varje dag. Jag kan säga att korvkiosken i Årjäng har nog mer problem i sin korvkö än vad vi har vid våra flyktingförläggningar.