Bert Karlsson äger flyktingboendet Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara. Foto: Johan FrämstBert Karlsson äger flyktingboendet Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara. Foto: Johan Främst
Bert Karlsson äger flyktingboendet Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara. Foto: Johan Främst
Polisen fick larm från Bert Karlssons flyktingboende Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara vid halv elvatiden på tisdagskvällen. Foto: Johan FrämstPolisen fick larm från Bert Karlssons flyktingboende Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara vid halv elvatiden på tisdagskvällen. Foto: Johan Främst
Polisen fick larm från Bert Karlssons flyktingboende Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara vid halv elvatiden på tisdagskvällen. Foto: Johan Främst

Storbråk på Berts flyktingförläggning

Publicerad

Omkring 100 personer var inblandade i ett bråk på Bert Karlssons flyktingförläggning Stora Ekeberg utanför Skara sent på tisdagskvällen.

Under natten har väktare varit på plats på anläggningen.

– Det går inte att göra något åt detta, säger Bert Karlsson, ägare till flyktingboendet.

Polisen fick larm från Bert Karlssons Stora Ekeberg i Skärv öster om Skara vid halv elvatiden på tisdagskvällen.

– Vi fick samtal därifrån om att det var bråk mellan boende på adressen, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl vid polisregion Väst. Vi skickade ut ett flertal enheter, men det lugnade ner sig när vi kom dit.

När polis kom till platsen lugnade det sig. Polisen har tagit upp en anmälan gällande misshandel.

Behålla lugnet

– Jag har inga uppgifter om vad som är upprinnelsen till bråket. Ingen har förts till sjukhus och jag har inga uppgifter att någon skadats allvarligt, säger Henrik Sterner.

Under natten tog boendet in väktare som fanns på plats under natten för att behålla lugnet.

Stora Ekeberg är ett gammalt sanatorium som för några år sedan gjordes om till flyktinganläggning. Anläggningen har 400 bäddar och det är Jokarjo AB, som ägs av Bert Karlsson, som bedriver verksamheten.

Det är inte första gången som det uppstår bråk på den stora anläggningen. För drygt ett år sedan uppstod också ett storbråk så att polis fick tillkallas.

Upprinnelsen till bråket var när ett antal personer kom till anläggningen under tisdagen.

Förstör för andra

– Så lite problem det egentligen är trots att det är så många personer, säger Bert Karlsson. Det är nära ofattbart egentligen vill jag påstå. Men det är några stycken som förstör för den stora mängden.

Just nu bor cirka 500 personer på anläggningen.

– Det går inte att göra något åt detta, säger Bert Karlsson. Vi har 30 anläggningar och det är knappt något överhuvudtaget. Att det inte händer varje dag. Jag kan säga att korvkiosken i Årjäng har nog mer problem i sin korvkö än vad vi har vid våra flyktingförläggningar.

 

 

 

 

 

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER