Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storbråk med 30-tal män – sparkade på ensam man

Polisen larmades under onsdagen av flera inringare om ett pågående storbråk i Göteborg.

Enligt vittnesuppgifter var det 10 till 30 personer som bråkade och flera personer sparkat på en ensam man.

Gänget ska ha splittrats och försvunnit från platsen i olika bilar.

Polis har kontrollerat flera personer på platsen.

– Vi hör ett antal personer, men ännu är ingen gripen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet om storbråket kom in till polisen vid 20.30-tiden. Vittnesuppgifterna om hur många personer som deltagit varierar från mellan 10 till 30 personer. Vittne beskriver även hur en ensam man slagits och sparkats av flera personer.

De inblandade personerna ska ha haft luvtröjor som till viss del maskerat dem, enligt polisen.

Polisen åkte till platsen för att inleda en insats. Personerna ska då ha splittrats och försvunnit från platsen i olika bilar.

Sedan polisen kommit till platsen för bråket i Linnéstaden i Göteborg tror man att det är två grupper av fotbollsfans som hamnat i storbråk.

– Ja, vi gör den kopplingen eftersom ett antal av de inblandade är holländska medborgare, men det är inget vi kan fastslå ännu säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Spelar Europa League

Ett holländskt fotbollslag, AZ Alkmaar, ska i morgon torsdag spela en match mot BK Häcken i Europa league.

– Det handlar möjligen om fotbollsmatchen i morgon. Det ska finnas en historik mellan det holländska laget och IFK Göteborg. Något ska ha skett för ett antal år sedan. Det kan ligga till grund, men det är ingenting som är säkerställt, säger Stefan Gustafsson till GP.

Klockan 21.30 är polisen är på plats vid Linnégatan/Nordensköldsgatan. Då har ett antal personer kontrollerats av polisen.

– Vi hör ett antal personer, men ännu är ingen gripen. Jag har heller ingen uppgift om att någon är skadad, säger Gustafsson.

Beredskap för nya bråk

Klockan 21.45 är det lugnt på platsen och ingen är gripen, uppger Gustafsson.

– Men det finns ju en risk för att detta kan blossa upp på annan plats senare. Vi får ha beredskap för det. Många av de inblandade försvann enligt vittnesuppgifter i bilar innan vi kom till platsen.

Han utesluter inte heller att någon av de som försvann i bilarna kan ha skador eftersom man har uppgift att en liggande person fick sparkar av flera personer under bråket.

Sparkade på en ensam kille