Upp till tjugo personer har varit inblandade i ett storbråk på en flyktingförläggning på Orust. Foto: Mikael BerglundUpp till tjugo personer har varit inblandade i ett storbråk på en flyktingförläggning på Orust. Foto: Mikael Berglund
Upp till tjugo personer har varit inblandade i ett storbråk på en flyktingförläggning på Orust. Foto: Mikael Berglund
Föreståndaren på flyktingförläggningen, Veronica Hakemo. Foto: Mikael BerglundFöreståndaren på flyktingförläggningen, Veronica Hakemo. Foto: Mikael Berglund
Föreståndaren på flyktingförläggningen, Veronica Hakemo. Foto: Mikael Berglund

Storbråk bröt ut på flyktingförläggning

Publicerad

Upp till tjugo personer har varit inblandade i ett storbråk på en flyktingförläggning på Orust.

Personalen låste in sig i restaurangen när lokalerna blev sönderslagna.

– Det hade varit stökigt hela natten till måndag, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

En stor del av natten mot måndag var det oroligt på en flyktingförläggning på Orust, enligt polisen.

Personalen försökte lugna ner de boende, men tumultet fortsatte. Mellan femton till tjugo personer var inblandade i bråket – där det förekom tillhyggen. Personalen låste då in sig i restaurangdelen och larmade polis och väktare.

– Det hade varit stökigt hela natten. Personalen trodde att de kunde freda sig, men på morgonen valde de att ringa polisen, säger Stefan Gustafsson.

Slog sönder delar av taket

En man slog sönder en tv, ett fönster samt delar av taket.

Det fick andra boende att reagera och då startade bråket. Mannen som slog sönder lokalerna är ringa skadad. I övrigt har ingen kommit till skada.

– Det var någon typ av reaktion på den här mannens beteende som startade det hela, säger Stefan Gustafsson.

När polisen anlände till platsen hade det lugnat ner sig. En anmälan om skadegörelse och misshandel är upprättad. Mannen som gick bärsärk är gripen.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER