Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora störningar i kollektivtrafiken

Polisen använder sig av radiosystemet Rakel. I region Väst kan man för nuvarande inte kommunicera i systemet – men enligt presstalespersonen Stefan Gustafsson påverkar det för närvarande inte polisarbetet. – Det är en försvårande omständighet, men vi kommunicerar på andra sätt. Det har inte påverkat vad jag kan se, säger Stefan Gustafsson.
I Göteborg har bussförarna stora kommunikationsproblem.Foto: Lennart Rehnman
Radiokommunikationssystemet på de olika bussarna i Göteborgsområdet strejkar på tisdagsmorgonen. Det gjorde att ett stort antal av dem fick ställas in. Vid sjutiden meddelar Jens Holmberg på Västtrafiks presstjänst att man fortfarande inte löst problemet.Foto: Leif Gustafsson

Räkna med stora störningar i kollektivtrafiken.

Efter nattens hårda vindar ställs flera tåg in - och i Göteborg har bussförarna kommunikationsproblem.

– Man får ha lite tålamod när man ska ut på morgonen, säger Jens Holmberg på Västtrafiks presstjänst.

Radiokommunikationssystemet på de olika bussarna i Göteborgsområdet strejkar på tisdagsmorgonen.

Det gjorde att ett stort antal av dem fick ställas in. Vid sjutiden meddelar Jens Holmberg på Västtrafiks presstjänst att man fortfarande inte löst problemet.

– Det har inte fungerat tidigt på morgonen. Vi valde att ställa in en hel del bussar, men har beslutat oss för att köra nu. Personalen får använda sig av mobiltelefon och kommunicera, säger Jens Holmberg, som räknar med förseningar:

– Man får ha lite tålamod när man ska ut på morgonen, säger Jens Holmberg.

Polisen har problem

Även polisen använder sig av Rakel. I region Väst kan man för nuvarande inte kommunicera i systemet – men enligt presstalespersonen Stefan Gustafsson påverkar det för närvarande inte polisarbetet.

– Det är en försvårande omständighet, men vi kommunicerar på andra sätt. Det har inte påverkat vad jag kan se, säger Stefan Gustafsson.

Rörigt i tågtrafiken

I tågtrafiken är det i rörigt med flera inställda avgångar.

Tågen mellan Varberg och Borås ersätts med buss. Likaså dem mellan Uddevalla och Strömstad.

– Man kommer att avsyna sträckorna och om man inte upptäcker träd eller andra fel på dem kommer tågen att köras från klockan nio, säger Monica Näslund, presskommunikatör på Trafikverket.

Några större bekymmer i vägtrafiken var inte inrapporterade tidigt på morgonen.